Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нямат граница в пропагандата! Невръстни русначета позират гордо със зловещото Z!
Автор: Екип Varna24.bg 14:53 / 18.03.2022Коментари (10)1066
Русначета, позиращи с ръчно изработени плакати със зловещото Z, демонстрира нагледно масираната пропаганда в управляваната от Владимир Путин страна. Невръстните дечица държат в ръцете си и листове с надпис  # своих не бросаем под развети руски знамена. Други са разпънали транспарант под формата на Z пред портрета на президента на Руската федерация. Подобни снимки не са единични и се разпространяват в социалните мрежи, видя Burgas24.bg.

С латинската буква Z руснаците обозначиха своите танкове, бронирани коли и друго оборудване, след като нахлуха в Украйна. Символът се забелязва и на много други места - в подкрепа на руските войски.

В момента не е съвсем ясно какво точно е посланието на това Z - съществуват различни хипотези. Редица наблюдатели отначало смятаха, че Z всъщност изобразява двойка, числото 2. Защото тъкмо на 22.02.2022 година руският държавен глава ратифицира тъй наречените "Споразумения за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ" със самообявилите се "народни републики" в Източна Украйна, разказва "Deutsche Welle".

Руската държавна телевизия пък твърди, че Z било обичайно обозначение за руско военно оборудване. В социалните мрежи можете да прочетете хипотезата, че символът идва от "спеZоперация". Чуват се и редица други тълкувания, но едно е ясно: този символ осигурява на руските военни възможността да идентифицират своята собствена техника и да я предпазят от така наречения "приятелски огън". Казано по-простичко: да не стрелят по своите.

За медиите буквата Z улеснява верифицирането на снимков и видеоматериал, който показва руска военна техника. Междувременно обаче се появиха безброй видеоклипове и фотографии от Русия, на които Z се вижда изобразен по тениски, автомобили или като графити по стените. Няколко снимки показват група хора, които са оформили буквата Z пред входа на болница, на други пък се виждат автомобилни колони, построени като Z. Из социалните мрежи се въртят и безчет мемета с буквата Z. Един руски спортист дори демонстративно излезе със Z на гимнастическото си трико по време на връчване на медали.

Всъщност тук се транспортира главно едно съобщение: руското население масово демонстрира подкрепата си за "спецоперацията" в Украйна. Както е известно, войната, която Москва води в съседната страна, бива евфемистично наричана "специална операция", а определението "война" в Русия дори е наказуемо.

Редица специалисти смятат, че всички тези многобройни кадри са целенасочена кампания на Кремъл, целяща да представи казионно организираната подкрепа като нещо спонтанно, идващо от недрата на народа.

За да напомпат това Z, редица водещи и пропагандисти демонстративно се окичват с него в програмите на руската държавна телевизия. Много високи сгради, включително и административни служби, вечерно време се осветяват по такъв начин, че да изпъква буквата Z.



Още по темата: общо новини по темата: 4520
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
07.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
СССР 2.0 е по-искрен от споминалия се СССР. В онзи децата бяха на вълна "пусть всегда будет небо, пусть всегда будет мама". Сега нещата са си по-откровени.
-3
 
 
Издигането в култ на символ е нормалното развитие на нещата...АКО проследите свастиката как и защо е вкарана при нацистите няма да намерите много разлика с текущото Z! Когато няма знаме има символи....скоро ще се появи и мистика за Z. Нищо чудно и някой предсказател вече да го е видял....при деспотичните режими няма никаква друга цел освен промиване на мозъци и вярване в омразата!!! Омразата е спояващата сила, която държи системата, омразата към общия враг!
-4
 
 
Всичките тези деца ще разберат ,че освен Русия няма друга на планетата. Никъде няма да отидат,за много неща няма да разберат ,че съществуват. Ще растат щастливи и ще маршируват на рожденния ден на Вожда в красиви сценки на Лужники. Гледали сме го в една друга страна,на която аналога и е Южна!
+4
 
 
Сериозно ли са написани всички тия глупости в медия, като Дойче Веле???? Z обозначава руските военни сили от Восточния военен окръг. Z в квадрат обозначава руските военни сили в Крим. O обозначава военните сили от Беларус. V обозначава морската пехота. X обозначава чеченските войски. А обозначава специалните сили (Спецназ). Това би трябвало да се знае от всеки един себеуважаващ се журналист, особено на Дойче Веле....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: