Одобриха руската ОВОС на газопровода "Южен поток"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
14:59 / 17.03.2014
1930
Държавната комисия за експертна оценка достигна до положително заключение по отношение на проектната документация за руския участък на морския газопровод "Южен поток". С това приключва последният етап от процеса на оценка на проектната документация, която включва и оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС) на проекта в Русия.

Многобройни проучвания на животинския и растителен живот в Черно море и край излаза на газопровода на сушата край Анапа бяха предприети от експерти, които оцениха потенциалните въздействия на строителството на газопровода и неговата експлоатация върху околната среда. Те предложиха редица мерки за избягване или смекчаване на евентуалните отрицателни въздействия, в резултат на което не се очаква проектът да има значително въздействие върху околната среда. Повечето от идентифицираните въздействия върху околната среда ще бъдат свързани със строителните работи и се очаква да бъдат временни и незначителни след прилагането на смекчаващи мерки.

"Това е важен крайъгълен камък за проекта и доказателство за нашите усилия", казва д-р Олег Аксютин, главен изпълнителен директор на "Южен поток транспорт". " Работихме повече от 2 години върху проекта и строителните планове на морския газопровод, за да гарантираме, че той ще бъде безопасен, а не в тежест за околната среда или хората в околността."

"Южен поток транспорт" осъществи ОВОС според руските изисквания и предприема допълнителна оценка за въздействие върху околната и социалната среда (ОВОСС) в съответствие с насоките на международните финансови институции.


Виж коментарите (2)

Още по темата (276):
15.03.2022 Вучич: България трябва първо да попита Сърбия, ако ще спира руския газ
14.01.2021 Внасяме 225 млн.куб.м. азерски газ по стария газопровод от Гърция
02.01.2021 "Газпром": "Турски поток“ е съвременен, ефективен и сигурен газопровод
01.01.2021 Борисов: България е с най-ниския дефицит в Европа
31.12.2020 Вече получаваме природен газ от Азербайджан
29.12.2020 Вучич обяви официалното откриване на "Балкански поток“
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).