Официално е разрешено вече да се стреля по корумпирани чиновници

Автор: Георги Кирилов
Коментари (1)
08:09 / 14.09.2019
1431
Държавният глава издаде разрешение на гражданите да стрелят в краката на корумпирани чиновници, но да не ги убиват.

Президентът на Филипинините Родриго Дутерте позволи на гражданите да разстрелват служители, искващи подкуп, но не и да ги убиват. За това съобщава в петък, 13 септември, Manila Bulletin..

Дутерте предложи да стреля в краката на корумпирани чиновници, за да се избегне впоследствие затвор.

"Ако плащате данъци, такси, мита и т.н., и тези глупаци искват подкуп, удряйте ги. Ако имате оръжие, можете да стреляте по тях, но не ги убивайте, защото в противен случай може да не получите помилване в резултат на споразумение “, каза Дутерте.

Дутерте каза, че единствената мярка срещу всеки, който застреля служител, който нарушава закона, ще бъде "само сериозно телесно наказание“, но не и лишаване от свобода.

Според президента корупцията се е превърнала в широко разпространен проблем в страната. "Това е червей, който седи вътре в почти всички в правителството", каза той в изявление.

Президентът призова гражданите да отстояват правата си и да докладват за всеки случай на корупция или нарушение, свързано с длъжностни лица. Той каза, че ако инцидентът попадне на вниманието му, той ще се обади на това длъжностно лице и ще позволи на гражданина, подал молба, да удари нарушителя в лицето.

Родриго Дутерте, президент на Филипините, избран през май 2016 г., се застъпва за строги мерки за борба с нарушителите. Световната общност многократно осъжда методите за борба с наркотрафика във Филипините . Експертите на ООН по правата на човека осъдиха методите на филипинските власти, призоваха ги да предотвратят безразборни убийства и отказват да приемат екзекуцията на заподозрени, за които не е проведено пълно съдебно следствие.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).