Огромни опашки по бензиностанциите в Англия

Автор: Цвети Тончева
Коментари (6)
15:30 / 06.10.2021
832
Паниката за горива в Англия не спира, хората се редят на огромни опашки по бензиностанциите, алармираха българи, постоянно живеещи в Лондон, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Много от бензиностанциите са сухи и затвориха, а на други опашките са огромни. Това се дължи на факта, че няма кой да дистрибутира горивата, разказват нашенците. Те твърдят, че при тях страхът от Covid сега отстъпва място пред страха да останат без гориво.

И въпреки че Великобритания временно спря действието на законите за конкуренцията в петролния сектор, за да позволи на доставчиците на гориво да споделят информация и да съгласуват своята реакция по отношение на недостига на гориво, все още затрудненията в страната са големи.

Според "Гардиън" премиерът Борис Джонсън обмисля използването на армията за доставка на гориво, след като заради кризата с шофьорите и паническото изкупуване, то вече е свършило в почти 90% от бензиностанциите в големите градове.

Българи от Лондон разказват, че са много уплашени, че няма да могат да се придвижват в бъдеще и не виждат скоро изход от тази ситуация. Според тях много от хората в островната държава са гласували за брекзит, без да осъзнават какво ще се случи след това и докъде може да се стигне. Никой от местните не иска черната работа – да чисти, да бере сезонни плодове, да работи като шофьори. В момента именно тези липси на работна ръка водят след себе си последствията, на които стават свидетели.  

Премиерът е разпоредил по спешност да се изпратят покани на всички шофьори, категория С, които са работили преди в страната, за да си ги върнат, но засега все още има пречки това да се случи заради други наложени ограничения, свързани с брекзит.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (6)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).