Опасният коронавирус плъзна и в Канада

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:55 / 26.01.2020
1061
В столицата на Канада Торонто е бил регистриран първият предполагаем случай на новия коронавирус, съобщи Франс прес.

Става дума за мъж на около 50 години, които е посетил китайския град Ухан, където през декември миналата година се появи новият вирус. Той е пристигнал в Kанада на 22 януари и на следващия ден е бил приет в болница Сънибрук в Торонто. Пациентът е поставен под карантина, а в лаборатория в Уинипег са изпратени проби, които трябва да потвърдят дали става дума за китайския вирус.

Британското външно министерство съветва гражданите на страната да не посещават китайската провинция Хубей. "Ако се намирате в този район и можете да го напуснете, направете го", съветват британските власти.

Междувременно от 27 януари Китай спира всички групови туристически пътувания в страната и в чужбина. Решението е взето във връзка с епидемията от пневмония, предизвиквана от новия коронавирус, съобщи Ройтерс, позовавяйки се на Централната китайска телевизия.

В съобщението на китайската Асоциация на туристическата индустрия се отбелязва, че пътуванията на туристически групи в страната са спрени още на 24 януари.

Към момента тридесет китайски предприятия произвеждат общо 8 милиона медицински маски на ден, взимайки предвид потребностите на населението на фона на разпространяването от новия коронавирус 2019-nCoV, предизвикващ пневмония. Данните са на китайското министерството на промишлеността и информационните технологии.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).