Орбан: Време е да пратим Сорос у дома, той е най-корумпирания човек на света

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:16 / 15.12.2020
1362
Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че Европейският съюз е запазил единството си и е победил, а американският милиардер Джордж Сорос е загубил и е време европейците "най-накрая да го пратят у дома му в Америка“, предава електронното издание About Hungary, цитирано от "Труд".

"Сорос лее крокодилски сълзи и макар че това няма да върне парите, които спекулантът е откраднал от милиони хора, семейства и фирми, това дава някакво скромно удовлетворение“, заяви Орбан в отговор на скорошно становище на американския финансист, публикувано на уебсайта за коментари Project Syndicate.

"Най-корумпираният човек в света“ има основателни причини да бъде разочарован, защото Европа не се е предала и "грандиозният план на Сорос“ е спрян от Европейския съвет, добави министър-председателят на Унгария

Сега в центъра на вниманието са бюджетните ресурси, фондът за възстановяване и кой има достъп до какво и как, каза той. Орбан заяви, че това, което всъщност е било заложено на срещата на върха на ЕС тази седмица в Брюксел, е кой ще управлява Европа в бъдеще.

"Ще се управлява ли Европа от правителствата, избрани от гражданите на държавите-членки и техния съвет, или Сорос ще успее да изгради нова структура на властта?“ – отбеляза премиерът.

Решението на Европейския съвет тази седмица беше открито противопоставяне на "опита на Сорос да поеме властта“, категоричен е Орбан.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).