Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
От Германия: Спорът между България и Македония е абсурден, а цената плащат македонците
Автор: Екип Varna24.bg 11:06 / 15.10.2020Коментари (6)1905
©
"Вие не сте онова, за което се мислите" - под такова заглавие авторитетният германски всекидневник "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" публикува обширен анализ от своя балкански наблюдател Михаел Мартенс - отличен познавач на региона. В подзаглавието авторът пояснява за какво става дума: "Защо България иска да възпрепятства преговорите на ЕС със Скопие".

Мартенс припомня за споровете между Скопие и Атина, довели до приемане на името "Северна Македония", и обяснява, че сега приемането на страната в Европейския съюз е заплашено от българско вето. Главната причина е езикът. Мартенс разказва накратко за Илинденско-Преображенското въстание, за спора около националността на редица герои и за периода 1941-1944 година, когато България е окупирала част от сегашна Северна Македония и съдейства за депортирането на 7200 македонски евреи. Той се спира подробно и на меморандума, изпратен от София до Брюксел по всички тези въпроси и цитира изявлението на Красимир Каракачанов, че България ще блокира разговорите за членство между ЕС и Скопие, ако не бъдат изпълнени нейните условия. В коментарно-аналитичната част от статията на Михаел Мартенс между другото четем:

"Такива изказвания може би се дължат на факта, че през март в България предстоят парламентарни избори, а вече от месеци в страната има и улични протести срещу правителството. Демонстрантите, които са предимно млади хора, обвиняват правителството в корупция и злоупотреба с властта, и всъщност ни най-малко не се интересуват от онези исторически и лингвистични тънкости, които Карачакачанов и подобните нему се опитват до раздуят до ранга на национален интерес. (…) В обобщение: Ако си мислите, че в Европа не може да има по-абсурден конфликт от предизвикания от Атина спор за името, който междувременно беше решен поне на политическо равнище, скоро може да бъдете опровергани. А цената плащат македонците."








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ало вйе ли ще говорите който сте измислили концлагерите.
0
 
 
ЗА ЗАПАДНА България,ПОНЕЖЕ СИ Я ОБИЧАМ,ТАКОВА ЗЛО ,КАТО ЕС И ГЕРБ И НА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НЕ МОГА ДА ГО ПОЖЕЛАЯ !!!
0
 
 
Откакто ПЛЕШИВОТО ИЗЧАДИЕ..... :)))....,НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ НА България..... БАТ ВИ ДАНЬО ЛЕЧКОВ...., ОТ СИНИТЕ КАМЪНИ..... ГО ИЗСУЛИ НА БЛЕДОЛИКИТЕ ДЖЪРМАНЦИ.... С ТИКВАТА.... В ГОРНИЯ ЛЯВ ЪГЪЛ...... 50 ГОДИНИ.... СЛЕД КАТО БРАТУШКИТЕ ГИ ТУШИРАХА ПРЕДИ МОСКВА... 1994.....И БАТ ИЦО ИМ ПОКАЗА НА БАСЕЙНА..... КАК СЕ ГОВОРИ.... ТЪПИЯТ ИМ ЕЗИК...... НЕ ВИДЯХМЕ НИЩО ХУБАВО ОТ НАСЛЕДНИЦИТЕ НА МУСТАКАТИЯ СПЕЦ..... ХИТЛЕРЯГАТА..... ОСВЕН, ЧЕ ИМ ПРОБУТАХМЕ МАЛКО МАНГУСТИ..... ДА ИМ ПОСМЪРДЯТ МАЛКО НА ПОТ..... ХАХАХА..... ХАХАХА..... ВИНАГИ ЩЕ СЕ ПОМНИ ТОВА 2:1 И 3:2 В СОФЕТО
+1
 
 
Кой го интересува мнението нз Германия.
0
 
 
Като обявят в Скопие, че Карл Велики е с македонски произход, в Германия ще подскочат и ще се убедят чак тогава какво значи злъчно-червена сърбомакедонска наглост!
0
 
 
Няма спор има достойнство и история. Едва ли някой в Австрия си е помислил за австрийски език ,а в Кипър за кипърски.Днес искат най нагло език,който говорят със сръбски термини и си кълчат езика ,но не могат да кажат ,защо преди 1945г.тоя език не е бил вписване в дипломи,учебни часове и в училища,като изучаван първи роден език. Би следвало все някъде да е писан македонски. Няма такъв документ. И как така за 75г.се появи нов език ? Сигурно в Бесарабия говорят бесарабски или в Голо бърдо,голобърдски. Ти им подадеш пръстче,те ти налапат ръката. Признахме ги първи,като държава ,а сега и език да им признаем,че имат. Няма как да стане. Щом се съгласиха за името и за езика ще клекнат. Или какво ще влезнат в ЕС със северномакедонски език ? А южно македонски ли ще има ? Или източномакедонски в Пиринско ? Айде да си ибЪт майката кирлива сърбоманска.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: