Откриха златен телефон за 5000 лева с лика на Путин при ареста на Брендо в Киев

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:06 / 13.09.2021
1370
Арестуваният в Украйна Евелин Банев-Брендо има присъди в Италия, България и Румъния - сега интересното е къде ще бъде екстрадиран и какви са условията за това. Вчера от прокуратурата заявиха, че са започнали действия по процедурата по екстрадиция. На този фон украински медии публикуваха нови разкрития около ареста на кокаиновия крал в Киев. Появиха се снимки с телефон бижу с лика на Путин, съобщава БНТ.

Снимка на бутиковото бижу, открито при ареста на Брендо в Киев, беше разпространена от украинските медии. Позлатеният телефон е с гравиран лик на руския президент Владимир Путин и герба на Русия. Телефонът е пуснат в продажба преди 4 години на цена от над 3000 долара. Изработени са само 99 бройки, като на гърба на телефона има и надпис "Supremo Tre Volte" ("Три пъти превъзходен" - заради трите мандата на Путин като държавен глава). Не е ясно обаче дали телефонът е ползван от Брендо, тъй като той е познат в криминалния свят със своята предпазливост. Сред арестуваните в Киев има и още двама души - молдовец и украинец.

Телефонът е пуснат в продажба преди 4 години на цена от над 3000 долара. Изработени са само 99 бройки, като на гърба на телефона има и надпис "Supremo Tre Volte" ("Три пъти превъзходен" - заради трите мандата на Путин като държавен глава).

55-годишният Банев бе арестуван в район край украинската столица във вторник. Установено е, че българинът, издирван от три държави заради влезли в сила присъди за трафик на наркотици и пране на пари, се е укривал във взета под наем къща.

В нея Брендо съжителствал с още двама мъже - граждани на Молдова и Румъния, също криминално проявени. Той е имал фалшиви документи за самоличност, а при обиска на къщата украинските полицаи открили оборудвана нарколаборатория и посеви от канабис, както и 39 пакета с готова за пласиране продукция.

Прокуратурата в Киев е поискала задържането на Банев за срок от 40 дни, а от българското обвинение съобщиха, че вече са предприети действия по задвижване на процедурата за екстрадицията му.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).