Паднал във ваната телефон уби 16-годишнo момиче

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:40 / 04.05.2023
603
16-годишната Мария Антониета Кутило загина във ваната си в къщи, след като беше поразена от ток заради падналия във водата й смартфон.

Според италианските медии динамиката на случилото се все още се изяснява и резултатите от аутопсията ще покажат как точно е станало всичко това. Трагедията се разиграла в Монтефалчано, до южния град Авелино в област Кампания.

Изгарянията по едната ръка на момичето показват, че смъртта е настъпила вследствие на поразяване с ток заради късо съединение.

Мария Антониета се къпела във ваната си вечерта на 3 май и едновременно с това говорела по телефона със своя приятелка. Предполага се, че телефонът в същото време бил включен към електрическата мрежа, за да се зарежда, и че се плъзнал във водата, пише Novini.bg.

Така най-вероятно довел до фаталното късо съединение. Все още не е ясно обаче как момичето е било ударено от тока, който я убил на място. Мария Антониета изкрещяла силно и това било чуто от приятелката й на телефонната линия.

Именно тя подала сигнала за тревога. Една от хипотезите е, че момичето се опитало да извади телефона от водата и допряло с ръката си електрическия контакт, към който бил свързан, за да се зарежда. Затова и изгарянията по ръката на Мария Антониета. Не е изключено обаче искрата да е дошла от сешоар, с който да се е опитала да изсуши телефона си.

Трагедията поразила цялата общност в Монтефалчоне, където живеело момичето. То учело в института по хотелиерство в Авелино.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Нови земетресения разклатиха Балканите
Изкуствен интелект стана говорител на Министерство на външните ра...
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища в...
Силно земетресение удари Хърватия
Кристалина Георгиева: ЕС не бива да бърза да изоставя Възстановит...
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).