Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Парфюмите и козметичните продукти са станали по-скъпи, но още по-желани въпреки цената
Автор: Екип Varna24.bg 09:37 / 29.01.2023Коментари (0)788
© NOVA
Секторът за красота пострада от повишаващите се цени и инфлация. Парфюмите и козметичните продукти са станали по-скъпи, но тук, за разлика от други браншове се наблюдава различен “феномен". По-високата цена не води до отлив в търсенето, а напротив – прави продуктите за красота по желани.

Независимо от актуалните кризи и високи цени, продажбите на парфюми и козметични продукти се увеличават, сочат проучвания. Конкретно във Франция, през първите осем месеца на миналата година ръстът в търсенето е скочил с близо 30 процента. Така нареченото "връщане към нормалното", след тежкия период на COVID-19, е накарал много хора да преоткрият желанието да отидат до магазина, да се забавляват, да тестват и откриват нови продукти.

Да потопиш пръсти в палитри от грим. Да преоткриеш удоволствието от аромата на любим парфюм. Франция отчита ръст в продажбите в този сегмент. След бума на пазаруването от разстояние заради пандемията, "връщането към нормалното" върна и хората по магазините за красота. Днес клиентът е готов да плаща по-скъпо.

Обяснението на този феномен е доста просто. След 2 години и половина затворени заради Ковид, хората преоткриват удоволствието от личното използване на парфюма, от подаряването му, който все още се оказва достъпен лукс. От друга страна се наблюдава и засилено търсене на парфюми от страна на Азия и най-вече от Китай, които досега изобщо не се парфюмираха.

"Един от двигателите на растежа на пазара е повишаването на дяла на нишовите парфюми, чиято потребителска цена е много по-висока", обяснява пред NOVA Гергана Спасова, директор "Бизнес и развитие" на френска марка за парфюми. Какво е нишов парфюм? Многобройни са разликите между нишовия и класическия парфюм. В състава на нишовия парфюм влизат най-висококачествените съставки - с уникални аромати и по-продължителна трайност. Именно това търсят потребителите.

За да компенсират нарастващите разходи, без да правят компромис с качеството на своите продукти, производителите на парфюми често търсят по-евтини алтернативи в Азия. От една година европейските производители на парфюми са изправени пред недостиг на хартия, алуминий, стъкло, на етерични масла и алкохоли, които са суровини, използвани за производството на парфюми – за флакони, опаковки, капачки. През последната година цените на абсолютно всички компоненти на парфюмите са се повишили между 5 и 40 процента, в зависимост от материалите. Вторичните  суровини и материали могат да се набавят извън Европа, но основните компоненти си остават френски.

Високите цени на продуктите за красота не само не плашат потребителя, но и стимулират креативността на производителя. На изложение в Лас Вегас френски гигант в индустрията представи интелигентен уред, който помага на хората с ограничена подвижност да се гримират. "Технологията е за хора, които имат затруднени двигателни умения. Само в Съединените щати те са 43 милиона души. Хора, които не могат да изпитат красотата със собствените си ръце заради проблеми след инсулт, ревматоиден артрит или увреждане на гръбначния мозък", обяснява ръководителят на технологични изследвания и иновации Гийв Балуш. Днес девет от десет жени, които оформят веждите си вкъщи, не са доволни от резултата, казва още Балуш, докато представя друго устройство, което ще сканира лицата на потребителите с телефонно приложение, за да рисува перфектни вежди.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: