Полиция щурмува офиси на “Рено"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:41 / 15.01.2016
585
Акциите на френския автомобилен производител "Рено" паднаха с 22% вчера, след като служител на профсъюза обяви, че фирмени офиси са били претърсени от полицията във връзка с разследване на измами с вредни емисии, съобщава агенция Ройтерс.

"Няколко офиса бяха претърсени от следователи, разследващи евентуални измами", посочи представителят на Общата конфедерация на труда (CGT) Флоран Грималди.

"Ръководството не е потвърдило, че става дума за емисиите на азотен оксид, но като се имат предвид проверените сектори, мислим, че може да има връзка с тях", добави той. Акциите на "Рено" отчитат най-лошия си ден от 17 ноември 1994 г., като пазарната капитализация на компанията намаля с 5 милиарда евро.

От "Рено" обявиха, че следователите са проверявали начина, по който компанията използва технологиите за емисии на изгорели газове в допълнително разследване, което следва по-ранни проверки от страна на френското правителство. Компанията заяви, че следователите не са намерили "никакви доказателства за измамни устройства в превозните средства на "Рено".

Други производители на автомобили също пострадаха, като акциите на "Фиат Крайслер" паднаха с 10%, а тези на "Пежо" с 8.10%.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Малинов в Белия дом: Чрез доставки от САЩ България ще се наложи к...
Милен Керемедчиев: Това предложение беше скандално и противоречив...
Анализатори за катастрофата с хеликоптера на Раиси: Най-вероятно ...
Международен анализатор за смъртта на иранския президент: Можем д...
Николай Рашков: В ЕС липсва експертиза на тема "Транспорт и логис...
Проф. Владимир Чуков: Всякакви версии за инцидента с Раиси са "на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).