Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Поредно жестоко убийство на жена разтърси Турция
Автор: Екип Varna24.bg 11:09 / 22.07.2020Коментари (0)865
©
Поредица от жестоки убийства на жени в Турция през последните дни потресе турското общество. Разкриването на поредното зверство срещу млада студентка е повод тази сутрин темата да е водещ акцент на турския печат.

"Нека свърши този ужас", призовава в заглавие в. "Джумхуриет" и коментира, че "страната се е превърнала в ад за жените".

Последната жертва е 27-годишната студентка Пънар Гюлтекин, обявена за изчезнала преди няколко дни в егейския окръг Мугла. Тялото й беше намерено вчера в гориста местност, а за убийството й бе задържан мъж, който твърди, че е имал извънбрачна връзка с нея и я е убил в пристъп на гняв.

"Джумхуриет" напомня и за друго убийство на жена в последните дни - това на 40-годишната Севтап Шахин. Тя избягала от съпруга си насилник само дни след брака им миналата година. След 60 жалби, внесени в полицията, срещу мъжа е издадена ограничителна заповед. Дори това не спасява обаче Севтап. На 15 юни тя изпада в кома след опит да бъде удушена от съпруга си, а три дни по-късно умира.

"Не мъжете, а манталитетът убива", коментира "Джумхуриет" и допълва, че безнаказаността и политиците окуражават мъжете насилници.

"Такова насилие няма и във филм на ужасите", отбелязва в. "Тюркийе" във връзка с убийството на красивата студентка. Вестникът окачествява като "чудовище" извършителя на убийството - семеен мъж, баща на едно дете, с когото Пънар е имала връзка. Мъжът е признал с подробности как е извършил убийството. Първо пребил студентката, после я удушил, поставил тялото й във варел, залял го с бензин и го запалил. След това заровил трупа и го залял с бетон, изрежда "Тюркийе" стъпките на убийството и прикриването на следите.

"Карар" отбелязва, че в период, когато се дискутира Истанбулската конвенция срещу насилието над жените, поредицата убийства са вдигнали на крака турското общество. Женски организации и неправителствени групи призовават за спешно прилагане на мерки, които да възпрат насилието, посочва вестникът.

Същото издание разказва историята и на трета жертва, убита от мъжа си през последните дни - майката на шест деца Фатма Алтънмакас от окръг Муш, Източна Турция. На 12 юни тя подала жалба в жандармерията, че е била заплашвана и изнасилвана многократно от брата на съпруга си. Виновникът бил задържан за кратко и пуснат на свобода на 14 юни. В същия ден по-големият му брат убива съпругата си с два изстрела.

"Всички сме отговорни", пише в заглавие по темата и в. "Айдънлък" и цитира думите на лидера на Патриотичната партия Догу Перинчек, който заявява, че отговорност на държавата и обществото е да бъде сложен край на убийствата на жени в Турция.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: