Посолството на САЩ за заплахите срещу Борис Бонев и Атанас Чобанов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:08 / 10.02.2022
1063
От посолството на САЩ в София излязоха с позиция, че техен разговор е бил записан без разрешение, като те остро осъждат подобни практики.  

Пред БТА от консулството уточняват, че преди няколко седмици са получи информация за възможна заплаха срещу две лица, но не уточняват кои са. Допълват, че те са били предупредени, като информацията е била споделена и с българските власти.

"В предаденото предупреждение не се споменава конкретно лице или политическа партия и нямаме информация, която да предполага, че има връзка с конкретна политическа партия. Оттогава не сме получили повече информация за тази възможна заплаха. Чухме твърдения, че един от нашите разговори е записан без наше разрешение; посолството възразява срещу подобни практики“, пише в позицията им.  

Припомняме, че през януари двама българи обявиха, че са получили данни за заплахи срещу тях. Става въпрос за общинския съветник в София Борис Бонев и журналиста Атанас Чобанов.

След признанията им българските власти започнаха проверки по случаите.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Международен анализатор за смъртта на иранския президент: Можем д...
Николай Рашков: В ЕС липсва експертиза на тема "Транспорт и логис...
Проф. Владимир Чуков: Всякакви версии за инцидента с Раиси са "на...
Заподозреният за покушението срещу Роберт Фицо ще се изправи пред...
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).