Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Председателят на ЕК призова за създаването на европейска армия
Автор: Екип Varna24.bg 11:07 / 08.03.2015Коментари (18)403
©
ЕС се нуждае от собствени въоръжени сили, които биха спомогнали за формирането на обща външна политика и политика на сигурност. Това заяви в интервю за германското издание "Велт ам Зонтаг" председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер. По думите му с такава армия ЕС ще може да реагира на всяка външна заплаха, към който и да е от членовете на Съюза, а също така да покаже на Русия, че се отнася сериозно към отстояването на своите ценности.

Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер заяви, че ЕС се нуждае от собствени въоръжени сили, които биха спомогнали за формирането на обща външна политика.

"Такова армия би ни помогнала да сформираме обща външна политика и политика на сигурност, а също заедно да носим отговорността на Европа за събитията в света", казва Юнкер, цитиран от "Велт ам Зонтаг".

Според него с такава армия ЕС ще бъде в състояние да отговори на заплахите срещу страните-членки на ЕС и съседните държави.

Според вестника предложението на Юнкер вече е намерило подкрепа сред депутатите от Бундестага. Според ръководителя на комисията по външни работи в Бундестага Норберт Ретген, е дошло времето за създаване на такава армия.

САЩ и ЕС многократно наложиха санкции срещу Русия заради конфликта с Украйна. Преди дни САЩ продължиха с една година санкциите срещу Русия.

По отношение на политическата и икономическа ситуация в Гърция Юнкер казва следното: "Европейската комисия се придържа към позицията, че Гърция никога няма да напусне еврозоната".

"Никой от тези, които носят политическа отговорност в Европа, не разработва сценарии за излизане на Атина от валутния съюз. Тази страна е член на еврозоната и ще си остане такава", казва още председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Той обаче за пореден път подчертава, че гърците трябва да се придържат към поетите ангажименти и да продължат реформите.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.03.2015 г.
+2
 
 
Защо така, господин Юнкер? НАТО не върши ли работа? Този призив е косвеното признание за подчинената роля на НАТО в полза на САЩ. Този дипломатически гаф ще стане исторически! От друга страна е доста тъжно и смешно да се говори за някакво подобие на армия - европейска армия! Значи към бюджета на всяка членка на ЕС към разходите за НАТО ще се добавят и тези разходи. Дотам я докараха - до абсурда! Нямаме достойни ръководители на своята държава, които свято да бдят за националните ни интереси! След признаването на гей браковете на Запада на ЕС, Великобритания направи още една крачка - узаконила е и семейните тройки! Време е да се осъзнаем и да поискаме напускане на този безобразен гей съюз на Европа! Да се отклоним от Пътя към Матрицата! Аз не желая децата на България да нямат майки и бащи и да растат с родители №1, №2 и даже №3 като във Великобритания! Семейната клетка от Майка и Баща е Свещена! Тя е здравата основа на обществото!!!
-1
 
 
Много тежка новина за информационно зависимите от кораба-майка на КГБ. До неотдавна повтаряха рефрена, че Европа е в лапите на САЩ, че НАТО не е европейски алианс, че Европа трябва да води самостоятелна политика и да се грижи сама за сигурността си. Сега може да са доволни, че Европа планира да разполага колкото и каквато си поиска военна техника, за да се защитава от тези, които я възприемат като външен враг, за да замаскират собствените си провали. Много добър ход на Юнкер - шах и мат срещу пропагандата!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: