Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Предупреждения за нашествие на дървеници, разлепени из Атина плашат туристите
Автор: Екип Varna24.bg 10:35 / 06.12.2023Коментари (0)819
©
Гръцкото министерство на здравеопазването търси помощ от полицията срещу измамници, които са се опитали да изплашат чуждестранните туристи от апартаменти за краткосрочно наемане в Атина, като са измислили епидемия от дървеници.

В изявление на министерството се казва, че плакатите, разлепени пред жилищни сгради в центъра на града, украсени с фалшиви лога на министерството и на община Атина, са "абсолютно неверни".

В плакатите, адресирани до "Уважаемите посетители" на грешен английски език, се твърди, че здравните власти са наредили евакуация на местните "частни къщи за гости", "за да се защити общественото здраве на постоянните гръцки наематели".

Позовавайки се на несъществуваща инвазия с дървеници, те заплашват посетителите с глоба от 500 евро, ако не напуснат жилището си, и учтиво им пожелават приятен престой в Гърция.

Освен кризата с разходите за живот, Атина и други части на Гърция са изправени пред жилищни проблеми, причинени най-вече от широкото разпространение на апартаменти за краткосрочно наемане - предимно за чуждестранни посетители.

Това е допринесло за повишаване на разходите за дългосрочни наеми за гърците, много от които са изтласкани от жилищните райони в центъра на Атина. Стойността на имотите също се увеличава, отчасти поради програмата "златна виза", която предлага пребиваване на чуждестранни инвеститори в недвижими имоти.

Туризмът е водещ двигател на гръцката икономика, тъй като представлява една пета от годишния БВП, а 2023 г. се очаква да бъде рекордна по брой на пристигащите.

Министерството на здравеопазването заяви, че е поискало от полицията да направи всичко необходимо, за да се справи с измамата. То заяви, че "на никого не е позволено да тероризира и дезинформира обществеността" по въпросите на общественото здраве.

Гърция не е регистрирала сериозни проблеми с кръвосмучещите гадинки, които неотдавна предизвикаха недоумение във Франция, когато пътници публикуваха снимки и видеоклипове, на които се твърди, че насекомите се намират в парижкия градски транспорт, във високоскоростните влакове и на летище "Шарл дьо Гол".

Дървениците, които до голяма степен са изчезнали от ежедневието през 50-те години на миналия век, се появяват отново през последните десетилетия и стават все по-устойчиви на химическо третиране, пише Dnes.bg.

Те могат да се намират не само в матраците, но и в дрехите и багажа и излизат през нощта, за да се хранят с човешка кръв. Често причиняват и психологически стрес, проблеми със съня, тревожност и депресия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: