Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Премиерът на Израел: Премахването на санкциите срещу Иран ще доведе до вълна от тероризъм в Европа
Автор: Екип Varna24.bg 08:35 / 13.09.2022Коментари (0)641
©
Израелският министър-председател Яир Лапид предупреди каква е опасността от ново споразумение с Иран по време на дискусия с германския канцлер Олаф Шолц.

Подновяването на споразумението с Иран от 2015 г. е изключително сериозна грешка, която ще доведе до надпревара в ядреното въоръжаване в Близкия изток и ще предизвика нова вълна от терористични атаки, предупреди министър-председателят Яир Лапид германските лидери по време на поредица от срещи в Берлин в понеделник сутринта, пише Jerusalem Post.

"Време е да преодолеем провалените преговори с Иран. Те не могат и няма да постигнат целите, които всички ние споделяме, а именно да попречим на Иран да се сдобие с ядрено оръжие", заяви Лапид по време на пресконференция заедно с германския канцлер Олаф Шолц.

Иран и опасността от атомни оръжия

"Обсъдихме необходимостта от нова стратегия за спиране на иранската ядрена програма.Един ядрено въоръжен Иран ще дестабилизира Близкия изток и ще създаде надпревара в ядреното въоръжаване, която ще застраши целия свят", заяви Лапид.

"Връщането към ядреното споразумение при сегашните условия би било изключително голяма грешка. Премахването на санкциите и инвестирането на стотици милиарди долари в Иран ще доведе до вълна от тероризъм не само в Близкия изток, но и в цяла Европа", предупреди той.

Срещата между двамата политици се състоя само няколко дни след като преговорите за възобновяване на споразумението, което не се прилага от 2018 г., стигнаха до задънена улица. Иран настоява Международната агенция за атомна енергия да приключи разследването си на следите от уран, открити в недекларирани ирански ядрени обекти.

САЩ, Франция, Обединеното кралство и Германия, които са подписали споразумението, отказаха да прекратят разследването. Шолц заяви пред репортери в Берлин, че това означава, че споразумението от 2015 г. за предотвратяване на производството на ядрени оръжия от Иран едва ли ще бъде възобновено в близко бъдеще.

"Знаем, че в близко бъдеще това няма да се случи, въпреки появилите се напоследък изгледи", каза Шолц. Всяко използване на атомни оръжия от Иран би било опустошително за целия регион и трябва да бъде предотвратено, подчерта германският канцлер.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: