Президентът на Хърватия отказа да приеме Нанси Пелоси

Автор: Иван Христов
Коментари (0)
17:12 / 24.10.2022
715
Президентът на Хърватия Зоран Миланович отказа да приеме делегация от САЩ начело с председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, съобщава index.hr.

Миланович коментира пред медиите пристигането на председателя на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси в Хърватия и каза, че не вярва, че ще се срещне с нея, тъй като тя вече напуска Хърватия във вторник.

"Американците поискаха среща, аз не мога и това е. Тя не е изпълнителната власт, след две седмици няма да е това, което е сега“, заяви държавният глава.

Миланович няма да участва в заседанията на Международната кримска платформа в Загреб, защото не знае дали е поканен. Той посочва, че има много цинизъм и нечестност към бедния украински народ и не иска да бъде поредният позьор, който ще участва в това.

"Това е инициатива на председателя на парламента, аз съм президент на страната и затова не участвам. Докато Хърватия не е нападната и не е във война, аз няма да участвам“, подчерта Миланович.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Кристалина Георгиева: ЕС не бива да бърза да изоставя Възстановит...
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).