При строги мерки за сигурност ще се проведат честванията за Гоце Делчев в Скопие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:53 / 04.02.2023
1018
Строги мерки в Скопие. Полицейски кордон пази района около църквата "Св. Спас", където са положени тленните останки на революционера Гоце Делчев и където малко по-късно започнат тържествата по случай 151 години от рождението му. Това се случва в момент, в който отношенията между България и Северна Македония са във висока точка на напрежение, пише NOVA.

Затворени улици и много полиция около мястото, където е погребан революционерът. Веднага след срещата между вътрешните министри на България и Северна Македония в понеделник, местните власти взеха мерки. Около църквата "Св. Спас" ще бъдат допускани само акредитирани лица.

Българската делегация ще бъде водена от вицепремиера Иван Демерджиев. На място ще пристигнат още неговият заместник, както и посланикът ни в РСМ, който преди дни беше върнат обратно в Скопие. Преди българската делегация, северномакедонският премиер Димитър Ковачевски и президентът Стево Пендаровски ще се поклонят пред гроба на Гоце Делчев.

Очаква се граждани от България да пътуват до Северна Македония с автобуси. Не се оправдават прогнозите за блокади по магистралата, която води към Скопие. Още преди дни местните власти заявиха, че няма да допуснат напрежение. Чуха се и призиви за недопускане на провокации.

Виж коментарите (0)

Още по темата (864):
14.05.2024 Силяновска се опитва да се представи като независима, смята Виктор Канзуров
13.05.2024 Главчев с остра позиция към новия президент на РС Македония
13.05.2024 Президентът: България не приема изявления, противоречащи на Договора за добросъседство с РС Македония
10.05.2024 Пеевски категоричен: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония!
09.05.2024 Чернева: Не виждам как може да бъде отворено отново Френското предложение за РС Македония
09.05.2024 Журналистът от Скопие Александър Дамовски: Очакваме реформи! Най-вероятната коалиция е между ВМРО-ДПМНЕ, ВРЕДИ и ЗНАМ
Още новини от Международни новини:
Състоянието на Роберт Фицо е "критично", вицепремиерът ще поеме н...
Голяма модна верига, която оперира и в България - фалира
Словашките власти призоваха за спокойствие, "страната е на ръба н...
МВнР предупреди българите в Канада и пътуващите натам
Българка в Словакия: Хората тук са много шокирани!
Има секунди, в които Фицо е сам - ако има втори нападател, може с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).