Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Принуден да се откаже от руския газ, Шолц се отправя към страните от Персийския залив
Автор: Екип Varna24.bg 16:20 / 19.09.2022Коментари (0)627
©
Германският канцлер Олаф Шолц ще направи официални посещения в три страни от Персийския залив, включително Саудитска Арабия, по-късно тази седмица, за да обсъди енергийната криза и други въпроси, съобщи неговият говорител днес, предава AFP.

Канцлерът, който ще бъде придружаван от делегация от високопоставени представители на няколко икономически сектора, ще пътува последователно до Саудитска Арабия в събота, след това в неделя до Обединените арабски емирства и Катар, преди да се върне в Берлин в неделя вечерта, уточни Щефен Хебестрит по време на пресконференция.

На този етап говорителят не уточни кои ще бъдат основните теми на разговорите, но сред тях ще бъде енергийната криза, предизвикана от войната в Украйна.

"Бих се изненадал, ако тази тема не бъде обсъдена", каза той.

В Саудитска Арабия, вторият по големина производител на петрол в света след САЩ, се очаква Шолц да се срещне с крал Салман, "ако здравето му позволява", както и с престолонаследника и фактически лидер на кралството Мохамед бин Салман, който е обявен от САЩ за човека, наредил убийството през 2018 г. на критичния към властта саудитски журналист Джамал Хашоги.

Сега Мохамед Бин Салман бе реабилитиран на международната сцена. В средата на юли той беше домакин на президента на САЩ Джо Байдън, а по-късно същия месец посети Франция за среща с френския президент Еманюел Макрон. "Убийството на Хашоги със сигурност ще играе роля в дискусиите" с Шолц, увери неговият говорител. В неделя Олаф Шолц ще се срещне с президента на Обединените арабски емирства Мохамед бин Зайед, а следобед - с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани. През март германският министър на икономиката Роберт Хабек вече посети Катар и Емирствата в опит да намери алтернативи на руския газ, от който Германия беше зависима в 55% преди войната в Украйна.

След спирането на руските доставки ситуацията с доставките на изкопаеми горива "ще бъде изключително напрегната през следващите месеци", предупреди в понеделник германската централна банка Бундесбанк и предупреди за вероятна рецесия в най-голямата европейска икономика.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: