ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пробив в науката: Ресторанти ще предлагат месо от лаборатории | ||||||
| ||||||
Месото се получава от малка проба от клетки, събрани от истински животни, които се захранват с хранителни вещества, отглеждани в огромни стоманени съдове - биореактори. За извличането на клетките не е необходимо животното да се убива. До момента само Сингапур е одобрила лабораторно отгледаното месо за продажба на дребно. Някои известни готвачи, като аржентинецът Франсис Малман и испанецът Хосе Андрес, вече са се регистрирали и планират да предлагат месото в своите заведения от висок клас. Съоръжението на компанията производител UPSIDE в Калифорния има капацитет да произвежда 181 тона култивирано месо годишно, предава NOVA. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели |
на 25.01.2023 г.
0
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Започват проверки на шофьорите, ето къде!
11:09 / 15.04.2024
Община Варна се захваща с ключов булевард и ремонта му
10:03 / 15.04.2024
НАП не пожали родния дом на поп фолка
16:25 / 15.04.2024
Това ли ще е хотелът на Робърт де Ниро във Варна?
07:36 / 15.04.2024
Един от най-големите ни родни таланти става на 53
13:20 / 15.04.2024
Варна и България загубиха бележита личност
07:41 / 15.04.2024
Шеф Манчев ще спасява "потъващ" ресторант във Варна
11:40 / 17.04.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета