
ЗАРЕЖДАНЕ...
Пробив в науката: Ресторанти ще предлагат месо от лаборатории | ||||||
| ||||||
Месото се получава от малка проба от клетки, събрани от истински животни, които се захранват с хранителни вещества, отглеждани в огромни стоманени съдове - биореактори. За извличането на клетките не е необходимо животното да се убива. До момента само Сингапур е одобрила лабораторно отгледаното месо за продажба на дребно. Някои известни готвачи, като аржентинецът Франсис Малман и испанецът Хосе Андрес, вече са се регистрирали и планират да предлагат месото в своите заведения от висок клас. Съоръжението на компанията производител UPSIDE в Калифорния има капацитет да произвежда 181 тона култивирано месо годишно, предава NOVA. |
Абонирайте се за mail бюлетина ни ! | |
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона. | ![]() |
e-mail: |
Ако днес имаше местни избори във Варна? | |
Аз съм гласувал/а за кмета и отново бих го подкрепил/а | |
Аз НЕ съм гласувал/а за кмета, но бих го подкрепил/а | |
Аз съм гласувал/а за кмета, но вече не бих го подкрепил/а | |
Аз НЕ съм гласувал/а за кмета и отново не бих го подкрепил/а |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg