ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пробив в науката: Ресторанти ще предлагат месо от лаборатории | ||||||
| ||||||
Месото се получава от малка проба от клетки, събрани от истински животни, които се захранват с хранителни вещества, отглеждани в огромни стоманени съдове - биореактори. За извличането на клетките не е необходимо животното да се убива. До момента само Сингапур е одобрила лабораторно отгледаното месо за продажба на дребно. Някои известни готвачи, като аржентинецът Франсис Малман и испанецът Хосе Андрес, вече са се регистрирали и планират да предлагат месото в своите заведения от висок клас. Съоръжението на компанията производител UPSIDE в Калифорния има капацитет да произвежда 181 тона култивирано месо годишно, предава NOVA. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели |
на 25.01.2023 г.
0
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска градинка
09:29 / 20.05.2024
Световни музикални звезди пристигат във Варна
14:53 / 20.05.2024
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим плаж!
09:55 / 20.05.2024
Газов мегапроект застрашава Черно море
12:34 / 20.05.2024
Супер новина за всички малчугани във Варна!
12:40 / 20.05.2024
Нещо много важно се случва в Морската градина на Варна
12:46 / 20.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета