Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проговориха роднините на убития в Ханау Калоян
Автор: Екип Varna24.bg 22:28 / 21.02.2020Коментари (0)1148
©
До момента братовчедката и лелята на убития в германския град Ханау българин нямат никаква информация от германските власти кога ще могат да приберат тялото на Калоян. Васка Велкова заяви, че очаква съдействие от българските власти. Сподели и подозренията си,че причина за нападението е, че в двете заведения са се събирали предимно чужденци, съобщава БНТ.

Братовчедката на убития Калоян каза още:

"Нямам думи да го опиша, много ни е тежко на цялата фамилия и тук в Германия има протести и се събират в памет. Молбата на семейството е за подкрепа от всички български власти. Да си приберем тялото колкото е възможно по-бързо и ние да се приберем. Искам да си вземем неговите вещи каквито още нямаме - колата му стои пред заведението, негови лични документи, негови лични неща искаме да си приберем и никой не ни казва кога и как всичко ще стане. "

Васка разказа, че Калоян се е познавал със собственичката на заведението, която е българка. Самата Васка обаче не знаела нито името, нито телефона й. 

"По принцип е ставало въпрос и за работа, че той ходи следобеда да й помага, да работи там.Той е отишъл да работи да си изкара някакви пари", разкрива роднината на Калоян.

"Вчера е посетила стринка ми тук, обискирали са я, взета й е кола, ключове, телефон, всичко. Гледали са на камерите всичко какво как е станало. Обяснила е на стринка ми как е станало. Знам го, но е много противно да го разказваме пред целия български народ. Собственичката живее един етаж над заведението и по време на стрелбата не е била вътре в него. Той е бил сам самичък вътре, ровил си е в телефона, влиза тоя и започва", разказва още Васка.

Според информацията, с която до момента разполага Васка, основно от германските медии, именно факта, че в това заведение ходят чужденци е станал причина за нападението. 

"Гледам новините тук, че той говори в ютюб, че преди това е написал писмо и той е бил нацист. Казал е, че не иска да вижда "аутлендъри" - така ги наричат тук чужденци. Той е влезнал първо в шиша бара, застрелял е 6 човека. После е влязъл при Калоян.Това е разстояние от шиша бара до бара, в който е бил братовчед ми не е повече от 5 крачки. Може би преди това да ги е следил."

Генералният ни консул във Франкфурт Антоанета Байчева каза, че е в постоянна връзка с роднините на Калоян и че, за съжаление, въпреки многобройните опити, до момента от германската полиция не дават никаква информация.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: