Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Производителите на коли на Острова обмислят преместване в Източна Европа
Автор: Екип Varna24.bg 14:21 / 19.09.2016Коментари (2)924
©
Автомобилопроизводителите във Великобритания местят изследователските си центрове в Източна Европа, за да намалят разходите и да запазят свободния достъп до европейските пазари, след като британците решиха страната им да напусне ЕС, пише британският вестник "Гардиън".

Компаниите за наемане на персонал търсят квалифицирани служители и висши ръководни кадри, които да могат да управляват екипите за изследвания и развитие в Румъния, Унгария и България, уточнява изданието.

Една от тези компании - "Ди Ейч Ар интърнешънъл" (DHR International), която има офиси в 25 страни, отбелязва, че вълната към Източна Европа от последните години се е засилила след референдума през юни, тъй като компаниите преценяват колко ще им струва оставането във Великобритания.

Фирмата направи този коментар, след писмо от японското правителство, в което се посочва, че компаниите с централи във Великобритания ще бъдат принудени да обмислят преместване на някои или всички производства на континента, ако Великобритания не постигне споразумение с Брюксел, което да включва свободен достъп до пазара и свободно движение на работна сила.

Ди Ейч Ар отбелязва, че квалифицираните работници са с 40% по-евтини в Източна Европа. Автомобилните компании също така обмислят преместването на ръководния британски персонал, допълва Ди Еч Ар.

"Ягуар" (Jaguar), "Ауди" (Audi) и "Рено" (Renault) вече откриха заводи в Източна Европа, като към тях се присъединиха и много конкурентни компании, които искат да се възползват от големия брой квалифицирани служители.

По данни на ЮНЕСКО процентно България е на второ място след Германия по завършили машиностроене, съобщава БТА. "Рено" има добре развити тестови, дизайнерски и инженерингови центрове в Румъния. Компанията инвестира над 2,3 млрд. евро и дава работа на над 16 хил. души в страната.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
и кво. българите заминаха за англия, тия англичани ли ще докарат
+2
 
 
Тези, които си постлаха със стратегически планове и реформи (като Словакия) ще чакат с нетърпение тази развръзка за разлика от тези, които залагат на усвояване на еврофондове от шепа назначени фермери, на туризъм с препрани строежи и на транзитни такси (като - има ли смисъл от пример?).
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: