Производителите на шампанско с рекордни продажби преди Коледа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:44 / 25.12.2022
390
Продажбите на шампанско се очаква да достигнат нов рекорд тази година въпреки инфлацията, която беше напът да накара потребителите да избягват скъпата пенлива напитка, съобщиха производителите преди началото на празненствата по света в края на годината, предаде Ройтерс.

Продажбите на шампанско достигнаха рекорден връх от 5,7 милиарда евро миналата година, тъй като облекчаването на ограниченията, свързани с пандемията, подхрани ръста на износа.

"Много вероятно е да надминем този рекорд и през 2022 г. да бъде регистриран нов рекорд за шампанско по отношение на оборота", каза Давид Шатийон, председател на Съюза на шампанските къщи (UMC) в Реймс, където се намират някои от най-известните производители на шампанско.

Продажбите също ще се повишат като обем тази година в сравнение с 320-те милиона бутилки, продадени през 2021 г., но остават под рекорда от 2007 г. от 339 милиона бутилки, допълни той.

"Имаме потребители, които може би са по-малко засегнати от инфлацията, отколкото други, и забелязахме след края на пандемичната криза, че хората искат да се забавляват, искат добри продукти и отварянето на бутилка шампанско само по себе си е празник", коментира Шатийон.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Заподозреният за покушението срещу Роберт Фицо ще се изправи пред...
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция
Финансистът Иван Такев: Увеличението на митата върху китайски сто...
Състоянието на Роберт Фицо е "критично", вицепремиерът ще поеме н...
Голяма модна верига, която оперира и в България - фалира


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).