Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Прокуратурата в Битоля не е получила уведомление от МВР за случая с децата от ателие "Св. Св. Кирил и Методий"
Автор: Екип Varna24.bg 21:39 / 21.07.2023Коментари (0)892
©
Прокуратурата в Битоля твърди, че все още не е получила уведомление от МВР за случая "Битолски Монмартър" и отвеждането на деца в България за срещи с политици там, включително президента Румен Радев, предава македонският сайт Vesti.

Основната прокуратура в Битоля e заявила, че съобщението, обявено от министър Оливер Спасовски, което трябва да разследва дали има злоупотреба с деца за политически цели, не е изпратено на адреса на прокуратурата.

Въпросът е как "пътува" уведомлението от МВР до РП, дали по имейл, куриер или по пощата, та отнема време да се архивира и обработи?, пита македонската медия.

"До този момент нито наказателна жалба, нито уведомление за посоченото събитие са подадени в Битолската прокуратура“, се посочва в отговора на прокуратурата.

СВР -Битоля са съобщили, че уведомлението е изпратено на електронната поща, което е потвърдил самият министър Спасовски в изявление пред журналисти от Битоля.

"Към момента процесуалното действие, с което разполага Секторот за внатрешни работи – Битола, е подаване на доклад до Окръжната прокуратура по този случай. Очакваме да видим дали те ще издадат определени заповеди за събиране на съответната документация.“

Министърът е отбелязал, че "нито един родител, никакви "меджаши" или друга организация е подала жалба. "Апелирам и за този, и за други случаи да се повдигнат наказателни дела, да се снемат показания по тези случаи, за да могат институциите да действат", е заявил вчера Спасовски.

"Политически игри или погазване на правата на децата - Как децата от "Мал Битолски Монмартър“ отидоха в кабинета на Радев, пише "Младежко посолство "Мегяши" във Facebook.

"Прокуратурата на Битоля не е получила нито криминален доклад, нито сигнал за злоупотреба с деца за политически цели от "Мал Битолски Монмартър“ в Битоля, които са били на среща с българския президент. Че такава процедура се води, съобщи вчера министър Спасовски, който каза, че очаква прокуратурата да поиска допълнителни насоки за разследване на случая.

От МВР днес следобед съобщиха, че сигналът е изпратен до прокуратурата на 17-и за да няма проблем в комуникацията, днес е предадено отново.

Целият случай се определя от културната институция като тормоз. Те твърдят, че в момент, в който двете страни имат нарушени отношения, Малкият Битолски Монмартър има добро сътрудничество с България.Те отричат ​​децата да са били използвани за политически цели и че родителите им не са били информирани, че по време на посещението ще имат среща и с политици от България.

"Кого мислите, че децата опознават за 55 години по целия свят, освен приятелите си?“ Кой не ни прие в ЮНЕСКО, президента, кой не ни прие в ЕС, кой ни прие от всички колонии от Хонконг до Португалия? Кмет, председател министър. Защо само България е проблем? Бяхме и с нашия президент Стево Пендаровски. Защо се активизира политическа злоупотреба само за България, дори не знам как се формулира изобщо", е заявил Славчо Неделковски, "Мал Битолски Монмартър“

Първото детско посолство Мегяши призова институциите да вземат мерки за включването на македонските деца в политическата кампания на чужди политици. Според Змиянац е трябвало да бъдат попитани и децата дали са съгласни да имат среща с Радев и обща снимка.

"Това е тънка граница културата и изкуството да излязат за политически маркетинг. Не искам да си мисля, че става въпрос за умишлено индоктриниране на децата, или че те са били използвани дотам, че родителите да не са информирани какво точно се случва с посещението в България. Не знам какво са обяснили българските политици на децата и какво биха се застъпили за македонските деца, но докато децата не са ясно информирани за целта на посещението и какво е намерението, както и че са наясно със задачата, която ще изпълняват там, това е експлатация на децата за политически цели", заявява Драги Змиянац, "Мегяши".

Между другото, престоят в София на младите артисти от Македония е финансиран от българския бизнесмен Милен Врабески, който се изявява като финансист на българските клубове в страната.

Междувременно информацията, че е възможна процедура за посещение при Радев, предизвика бурни политически реакции в България, най-вече от бившия министър Захариева и Красимир Каракачанов, които твърдяха, че македонските власти са стигнали ново дъно и нескрита омраза към България", пише младежкото посолство.



Още по темата: общо новини по темата: 857
27.04.2024 »
20.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
14.11.2023 »
предишна страница [ 1/143 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: