Пълна мизерия в 5-звездни хотели в Турция провалиха почивката на десетки български семейства

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
08:37 / 16.09.2019
2112
Нулева хигиена, храни с изтекъл срок на годност, скъсани кърпи и чаршафи - на всичко това се натъкват десетки български туристи в 5-звезден хотел, където едноседмичен престой струва 2300 лева на база "ултраолинклузив". 

За разочарованието от преживяното в ефира на "Здравей, България" разказа един от потърпевшите – Пламен Христов. Той сподели, че по време на престоя със семейството му във въпросния хотел имало случаи, в които липсвал дори хляб.

"Ние се настанихме в стаята. Направи ни леко впечатление неприятния мириз, нечистотата в тоалетната, санитарните помещения. Направиха ни леко впечатление също така скъсаните и мръсни кърпи", сподели Христов.

Оказва, се три хотела от една верига фалират. Причината – отскоро имат нов собственик. Българите започнали да търсят помощ от агенциите, чрез които организирали почивката си. Техни представители пристигнали на място.

"Най-зле беше ситуацията в "The roxy luxury nature", съответно туристите се прехвърляха в двата, които работиха нормално - "The roxy spa" и "The roxy moon", които съответно след това и те затвориха врати и всички туристи бяха изтеглени в алтернативни други хотели", обясни Асен Хитев, управител на туристическата агенция.

Потърпевши са над 50 български семейства. "Тези хора, които са били в тези хотели, ще бъдат обезщетени и ще им се върнем някаква сума пари", обясни Хитев. Каква ще е тя – ще се определи, след като потърпевшите подадат жалби. Има и десетки резервации за фалиралите хотели в следващите дни, седмици и месеци. Сред засегнатите е Йорданка. Резервацията й е от февруари. "От групата във Facebook разбрах, свързах се с веднага с туристическата агенция, която потвърди информацията и ми казаха, че поетапно се свързват с всички, които ще пътуват, за да могат да им предложат някаква алтернатива", обясни тя.

В краен случай на туристите ще бъдат върнати парите за планираната преди месеци екскурзия. И няма да заминат за Турция.

Виж коментарите (4)

Още по темата (7):
30.09.2019 Павлин Косев: Няма финансов колапс за градските хотели във Варна след фалита на "Томас Кук"
29.09.2019 "Томас-Куковото" лято, което ще гледаме през крив макарон
28.09.2019 Министър Ангелкова: Близо 3 млн. туристи са посетили България през юни и
юли
31.08.2019 Мъж се удави в Поморие пред погледа на близките си
27.08.2019 Скандално: Баровски комплекс край Варна отказва да приема деца
26.08.2019 Екстремален индекс за пожароопасност е в сила и за Варна
Още новини от Международни новини:
Бас Ейкхаут: Ако кажем "Всичко ще бъде наред с вашите мини до 203...
ВВС на САЩ извършиха тестов полет на F-16, управляван от изкустве...
Le Monde: Въоръжени мъже са откраднали 70 милиона долара от Банка...
Един загинал и шестима ранени при стрелба в предградие на Париж
Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
Благодатният огън слезе в храма на Гроба Господен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).