Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пътник наряза вените си с бръснарско ножче в самолет, зам.-генералният секретар на НАТО на борда
Автор: Петя Кузева 14:55 / 19.01.2024Коментари (0)910
© Digi24
На борда на самолета на националния авиопревозвач на Румъния TAROM, в който пътник се самонарани с бръснарско ножче, е и бил заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джеоана. Информацията беше потвърдена лично  от номер две в Алианса и заместник на Столтенберг пред телевизионния канал Digi24. 

"Вчера вечерта на полета на TAROM Брюксел - Отопени, изпълняван със самолет Боинг 737-700, се случи опасен инцидент. След излитане от Брюксел румънски пътник в икономична класа започнал да се кара със стюардесите, отправяйки различни обиди и заплахи към тях. Кабинният екипаж и командирът на самолета действаха в строго съответствие с националните и вътрешни процедури на компанията, но проблемният пътник не спираше да бъде във видимо неадекватно психическо състояние. 

В тези условия той беше помолен да остане в самолета след кацане в Отопени, но когато въпросният пътник забеляза качването на борда на полицията и службата за сигурност на авиокомпанията, той седна на седалка в бизнес класа и се наряза жестоко с помощта на бръснарско ножче, скрито под езика, при проверката за сигурност при качване на борда на летището в Брюксел.  

Неговото самонараняване причини силно "пръскане" на кръв в зоната на бизнес класата, докато екипите за спешна помощ успеят да пристигнат. Въпросният пътник не е попадал в категорията потенциално опасни, опасни или осъждани пътници и т.н., той не е ескортиран до самолета, считайки се за нормален пътник като всички останали. Проверката за сигурност е извършена от белгийската система за сигурност и се правят разследвания, за да се види как този пътник е успял да премине с това острие. 

Той умишлено се е самонаранил, преди да бъде отведен в стаята за охрана на болница, откъдето да се опита да избяга“, казаха източници на TAROM пред Digi24.ro, а медията показа и ексклузивни кадри от инцидента. 

TAROM обмисляла кацане на друго летище поради ескалацията на кризата

Според авиокомпанията, заради безопасността на пътниците, командирът и екипажът са имали план и кацането на други летища, близки до маршрута на полета, различни от дестинацията.

"Тази опция беше изоставена, тъй като имаше периоди на поведенческа стабилност и спокойствие, демонстрирано от пътника, след получаване на предупрежденията. След кацането отношението на пътника ескалира, в който момент екипажът поиска подкрепа както от екипа за сигурност на TAROM, така и от Граничната полиция. С пристигането на представителите на полицията пътникът е прибегнал до екстремен жест на саморазправа, оттегляйки се в пътническата кабина на бизнес класа", предава още TAROM. 

От компанията обясняват, че за защита на пътниците е осигурено те да бъдат свалени през задната врата на самолета и мястото на инцидента да бъде изолирано, за да се освободи място за медицинския екип, за да се окаже специализирана помощ на пътник, който сега е приет в болница за възстановяване. Националната компания за въздушен транспорт на Румъния TAROM SA съобщава, че обмисля започването на съдебно дело срещу пътника, за да обезсърчи подобни прояви, но и да възстанови причинените от него щети.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Енергийна криза
Тежка катастрофа с много ранени край "Маказа"
Парламентарни избори 2024
Катастрофи във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: