Работниците във "Фиат" на бунт заради трансфера на Роналдо

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:48 / 11.07.2018
1529
Служителите на италианския автомобилен производител "Фиат" се обявиха против трансфера на Кристиано Роналдо в "Ювентус". Причината е колосалната сума, която ще плати клуба за услугите на португалския футболист. Тя възлиза на 100 млн. евро за "Реал" Мадрид и още 12 млн. евро към италианския гранд, ако бившият им играч се представи добре. 

Работниците обаче дълго време не са получавали увеличение на заплатите и смятат, че възнаграждението на Роналдо (по 30 млн. евро на сезон за следващите 4 години) няма да помогне за подобряване на условията.

Връзката между "Ювентус" и "Фиат" е фамилия Аниели, които са собственици на клуба и същевременно едни от най-големите инвеститори в производителя на автомобили.

"Повтаря ни се, че времената са трудни, че трябва да се задоволим със социалните помощи, докато чакаме старта на производството на новите модели, които обаче така и не идват. А докато служителите и техните семейства затягат още и още коланите, компанията решава да инвестира купища пари за привличането на един-еднинствен човешки ресурс!", се казва в изявление на работниците. 

"Това справедливо ли е? Нормално е за един човек да печели милиони, докато хиляди семейства не могат да изкарат дори до средата на месеца! Компанията трябва да инвестира в нови автомобилни модели, които да гарантират бъдещето на хиляди хора, вместо да прави неприлично богат само един човек.", казват още работниците.

Те ще заявят недоволството си и в стачка, която ще продължи от 22 ч. в неделя (15 юли) до 18 ч. във вторник (17 юли).

Източник: bTV

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).