Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Разкриват пъклен план на жена от Варна да се отърве от съпруга си в Атина
Автор: Екип Varna24.bg 09:09 / 13.06.2016Коментари (0)1234
© 24 часа
Гръцката полиция разкри пъклен план за убийството на 63-годишния моряк Василис Кокинис, който бе намерен мъртъв във фризер в Атина миналата година.

26-годишната българка Йорданка Стойчева, която е една от обвинените, е задържана в Атина. Предполага се, че тя е връзката между 45-годишната бивша съпруга на гърка Анелия Александрова от Варна и извършителите на убийството. Заповед за арест е издадена и за Александрова, румънския гражданин Ливи-Константин Кокрис и 32-годишен българин, който се намира в затвора Нигрита за извършване на множество престъпления, пише вестник "24 часа".

Жестокото престъпление бе разкрито през 2015 г., когато труп на мъж бе намерен във фризер в апартамент на улица "Евангелистриас" 37 в атинското предградие Калитея от съдебен изпълнител. Той влязъл в апартамента с помощта на ключар, за да предаде заповед за напускане на българска гражданка, която живеела в него. Жертвата е 63-годишен гръцки гражданин, пенсиониран моряк, който бил натикан във фризер с вързани ръце и крака, а устата му била запушена с тиксо. По стените на фризера имало капки кръв.

Съпругата Анелия Александрова поискала от Йорданка Стойчева да ѝ помогне да се отърве от мъжа си. Съучастници били 29-годишен румънец, на когото платила 21 000 евро за убийството, и още двама българи. Александрова се обадила на мъжа си, че 13-годишният им син е болен. Той пристига в апартамента и още с влизането му го удрят по главата, връзват му ръцете и краката и запушват с кърпа устата. Принудили го да пие алкохол с разтворени хапчета. Кокинис се свлякъл мъртъв от задушаваща смърт. След това отишли в дома му, откъдето задигнали пари и ценности.

На следващия ден съпругата купила фризер и с помощта на 32-годишен друг българин напъхали тялото в него. От този ден всички заминали за чужбина без Йорданка Стойчева, която останала в Атина. 32-годишният е в затвора Нигрита - Серес. Очаква се европейска заповед за задържане на съпругата Александрова, която е във Варна. За момента не е известно къде са останалите съучастници.

Преди 15 г. и след много години плаване морякът Василис Кокинис се запознава по време на едно пътуване с 30-годишната тогава българска ромка Анелия Александрова във Варна. Бързо се влюбва, изплаща заемите на родителите ѝ, купува им и къща. Взема ромката в Гърция и сключва брак с мечтата да създаде най-после семейство.

Българката имала син от предишен брак, който е на 30 години, но от раждането няма никаква връзка с него. За да може семейството да има свое дете, преминава през редица трудности и накрая опира до инвитро. Морякът имал добър доход и достатъчно недвижими имоти. След раждането на детето двамата отварят семейна банкова сметка.

През 2003 г. без съпруга, който още пътувал като моряк, Анелия "изтеглила" от общата сметка 45 000 евро и изчезнала с бебето на остров Крит. Наложило се бащата да опре до частен детектив, за да открие жена си и основно новородения си син.

Съпругата се завърнала, но от парите нямало и следа. Междувременно дядото на детето отворил банкова сметка на името на внука си с над 224 000 евро, които той можел да ползва след навършване на 18 години.

От този момент двойката започва съдебни битки за попечителство над детето. През 2008 г. бащата, който обожавал сина си, предложил на адвоката на съпругата си парите от тази сметка да се използват за купуване на парцел в туристическата зона Лагуниси на стойност 400 000 евро, като остатъка допълни той, при условие че имотът ще бъде единствено и само на името на детето.

Българският адвокат на Анелия, убеждавайки се лично, че бащата наистина се интересува от детето, предложил на клиентката си да приеме това предложение. Тя обаче се възпротивила, дори заплашила адвоката си. Стигнала дотам, че издирила дома му, където крещяла, че е "купен" от бившия ѝ мъж.

По това време ромката вижда, че започва да губи юридически битките с бащата на детето си за попечителство, както и върху парите в сметката на детето. Тогава Александрова замисля пъкления си план, за което ѝ помага невероятната некомпетентност на служителите на банковия клон, където била сметката. С фалшиво пълномощно българката се появява един ден в банката и тегли всички пари до последната стотинка, след което с помощта на други хора, тъй като не е имала попечителство върху детето, за да премине границата, го слага в кашони със зеленчуци, и така то преминава като стока за Варна.

Отчаяният вече моряк отново наема частен детектив, за да намери детето. През това време съпругата се опитала чрез български съд да получи попечителство върху детето, но не успява, тъй като мъжът ѝ вече я преследвал съдебно за отвличане на непълнолетно лице, подправяне на документи, присвояване и т.н.

 

В крайна сметка след година детективът открива майката и детето в България и през 2010 г. Александрова е принудена да се върне в Гърция.

Според някои информации бащата бързо се предавал пред майката и мисълта детето да има щастливо семейство заедно с нея. И така при връщането на българската ромка я подкрепил, за да бъде детето щастливо.

Бащата живеел в своя къща в кв. Калитея, а Александрова - под наем в апартамента, където в крайна сметка бе намерен трупът. Докато тя е в Атина, излиза и разводът на семейството. Намерението на Александрова обаче да избяга отново за България с 13-годишния си син, изглежда, не я е напуснало.

Тя казала, че за 224 000 евро е закупила недвижими имоти в България на името на сина си, за които обаче така и не показала нотариален акт.

На Нова година през 2015-а приятел от детството поканил Кокинис на вечеря. Морякът му казал, че първо ще мине през дома на Анелия Александрова, за да види сина си. Часовете минавали обаче, а Кокинис не се появявал.

На 2 януари приятелят отива в полицейския участък на кв. Калитея, където обявява изчезването на Василис Кокинис. Полицаите обаче не го съобщават, тъй като се декларира само от роднина.

В крайна сметка изчезването е обявено на 15 януари от брат му, като 10 дни по-рано според свидетели Анелия е напуснала дома.

След откриването на трупа гръцката полиция автоматично информира българските си колеги, които откриват адреса на Александрова в България.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Борба за влияние в Близкия Изток
Закупуване на самолети F-16
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: