Регистрирани са първите щети след силния трус край Скопие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:10 / 12.09.2016
878
Регистрирани са първите щети след земетресението със сила 5.2, което разтърси македонската столица, предават македонските медии. Електронното местно издание Нова ТВ публикува фотографии на автомобили, ударени от паднали комини, както и клипове със стоки, съборени от щандовете на скопски магазини. Социалните мрежи в Скопие са публикували снимки от столичния квартал "Железара", както и от няколко супермаркета в същия район. Според МКД, чест от община "Център" е останала без електричество.

Изданието цитира енергийният регулатор, според който се е включила системата за автоматична защита и част от трансформаторите автоматично са се изключили.

МКД съобщава за пукнатини по редица сгради, счупена посуда и съборени картини. Изданието пише, че жителите на Скопие са по улиците и се страхуват да се върнат по домовете си. A1on твърди, че почти целият град се е събрал в парковете, като най-много са семействата с малки деца, които са напуснали високите етажи на жилищните сгради и не желаят да се приберат.

Изданието съобщава за редица щети, регистрирани в магазини в централната част. Плюс Инфо съобщава за паднали комини и твърди, че земетресението е било усетено и във Велес.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
МВнР предупреди българите в Канада и пътуващите натам
Българка в Словакия: Хората тук са много шокирани!
Има секунди, в които Фицо е сам - ако има втори нападател, може с...
Керемедчиев за атентата срещу Фицо: Има сериозен пропуск в защита...
Роберт Фицо вече не е с опасност за живота
Роберт Фицо е поставен в изкуствена кома


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).