Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Ройтерс": Ирина Бокова е на второ място в гласуването за ООН
Автор: Екип Varna24.bg 09:11 / 06.10.2016Коментари (13)1518
©
Българката Ирина Бокова, която е генерален директор на ЮНЕСКО, е на второ място в надпреварата за поста генерален секретар на ООН, сочи анализ на агенция "Ройтерс", цитиран от БГНЕС. 

Тя се нарежда непосредствено слез фаворита Антониу Гутериш, който днес трябва да бъде избран за наследник на Бан Ки Мун начело на световната организация. Според анализа на Ройтерс Бокова се е класирала по-добре от Вук Йеремич и Мирослав Лайчак. 

Тя е получила 7 окуражаващи гласа, 1 без мнение, 9 обезкуражаващи. Според същия анализ резултатът на Кристалина Георгиева е по-лош. Тя не е осма, а девета с 5 окуражаващи гласа, 2 без мнение, 10 обезкуражаващи. 

След вчерашния вот в Съвета за сигурност на ООН се открои един "явен кандидат" бившият португалски министър-председател Антонио Гутериш. Веднага след гласуването бе разпространена информация, че българката Ирина Бокова е четвърта, но тя е с най-добрия резултат от дамите, изпреварвайки силните кандидатури на Хелън Кларк и Сусана Малкора.

Издигнатата в последния момент от правителството на Бойко Борисов Кристалина Георгиева остана осма от 10 участници в надпреварата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Kво се карате,като и без това в ООН се влиза за заплатка. От ООН абсолютно нищо не зависи.Щатите и Израел нарушават резолюции на ООН ДЕСЕТКИ ПЪТИ и никой нищо не им казва или прави.Е?
0
 
 
Дадохме всичко от себе си. Второ място.
-1
 
 
Специално за всички русофили минусоцъкатели или просто неориентирани в обстановката, които все още си мислят, че Бокова е била "нашият" кандидат или че е имала някакъв шанс въобще:
цитат:
"От началото на кампанията беше много ясно, че Съединените щати и Обединеното кралство ще блокират Бокова. Това беше публична тайна. Не беше обаче 100 процента сигурно, че Русия и Китай ще направят същото с Георгиева. В различни моменти руснаците намекнаха, че при определени обстоятелства биха могли да приемат Георгиева, но след объркването през септември, те, като че ли втвърдиха линията си към нея." Ричард Гоуен от Центъра за международно сътрудничество на САЩ
0
 
 
Айде де 2-ро.Официално след вчера е 4-та."Ройтерс" ли е,някой се напъва да "подмести"Бокова напред ли,ама всичко приключи.Русия дето искала жена от източна европа пак извъртя задника,за Гутиереш няма против,значи вето не са му наложили!
0
 
 
Колкото и да лъжете и да си ги нагласяте,няма как да я добутате до 2 ро.Вашата Иринка е 4 та с глас Против от постояните членки от съвета за сигурност.Преди нея има още 2 ма освен Гутериш.
-2
 
 
"Нашият кандидат"? Сериозно? И малките деца разбраха, че Бокова беше и си остава кандидатът на Русия. Не че това оневинява правителството и лично МинПреда за изключително неадекватното поведение и лошите решения, но анализът на събитията е съвсем различен и изобщо не е в стил Само ЦСКА! - Само Левски!... :)
+1
 
 
Ако бяха се събрали гласовете и на двете за нея имаше шанс да направи нещо но така....За в жалост пак важи приказката за българите и казана,
+1
 
 
Приказката за казана с българите в ада е най-голямата българска народна мъдрост! Коментарите са излишни!
+7
 
 
Сега правителството на Тиквоча да вземе да си завре един фишек отзад! Няма толкова прости хора, колко пъти ни казваха и показваха, че Бокова е нашия кандидат с реални шансове за този висок пост, но ние типично по нашенски пак играем на "наши и ваши".
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Черно море в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: