Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Русия: България участва в обмяна на информация по случая Навални
Автор: Екип Varna24.bg 16:17 / 08.09.2020Коментари (0)869
©
Посланикът на Германия в Русия Геза Андреас фон Гайр е извикан във външно министерство за разговор във връзка със ситуацията около Алексей Навални, съобщи говорителят на дипломатическото ведомство Мария Захарова, цитирана от БГНЕС.

Тя обяви, че руската страна очаква Берлин да ѝ предостави всички налични данни, с които разполага германското външно министерство, като резултатите от лабораторните изследвания на Бундесвера, както и някакви "свидетелски показания“, подчерта тя.

Дипломатът обърна внимание на медийните публикации за обмен на информация по случая Навални между германската клиника "Шарите“, лабораторията на Бундусвера, британската лаборатория Портън Даун и българските институции.

"И всичко това става достояние на такива манипулативни издания като "Белингкет“. В същото време германският външен министър [Хайко] Маас в отговор на въпрос за причастността на руската държава към случилото се, заяви, че "има много свидетелства за това““, подчерта Захарова.

Според нея, въпросът е твърде сериозен, за да се позволи на официалните представители на Германия да запазят всичко у себе си. "Време е да се свалят картите, защото за всички е очевидно, че Берлин блъфира и обслужва мръсни политически игри“, обяви дипломатът.

Навални беше хоспитализиран в Омск на 20 август, след като му стана лошо на борда на самолета. Той изпадна в кома и беше включен към апарат за изкуствена вентилация на белите дробове. По-късно беше преместен в Берлин в клиника "Шарите“. Вчера лекарите от германската клиника съобщиха, че са извадили блогъра от комата и постепенно го изключват от апарата за изкуствена вентилация.

На 2 август германското правителство заяви, че Навални е бил изложен на въздействието на отровно вещество от групата на "Новичок“. В тази връзка Берлин и неговите западни партньори призоваха Русия "да даде отговори“ на възникналите въпроси и заяви, че ще разгледа възможни мерки спрямо Москва. В отговор руската страна заяви, че е заинтересована от разследване на случилото се, но до момента не е получила отговор на отправеното към Германия запитване. Москва подчерта, че до изпращането на Навални в берлинската клиника "Шарите“ анализите не са показали наличието на отровни вещества, а Берлин не е предоставил доказателства за своята версия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: