Русия продължава мощното настъпление срещу Бахмут, ВСУ хвърля резерви в боя

Автор: Иван Христов
Коментари (0)
11:54 / 21.12.2022
1081
Руската армия продължава масираното си настъпление срещу линията Бахмут-Соледар в Донбас, а Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават да хвърлят резерви и да извършват ротации с цел да задържат позициите си в ключовия транспортен възел, съобщават руските анализатори от "Рибар“.

На Бахмутския участък на фронта руските щурмови отряди са отхвърлили украинските формирования от покрайнините на Клещеевка. Една от ротите на 53-та бригада на ВСУ е заминала в пълен състав за Новодмитровка за прегрупиране.

В самия Бахмут бойците на ЧВК Вагнер са се придвижили на юг по улица Фьодор Максименко, заемайки два блока близо до бензиностанцията. В същото време щурмови отряди пробиват отбраната от страната на завода за сортиране на отпадъци, отбелязват експертите.

В село Опитно продължават боевете на улица Школная, части на националистическия батальон "Айдар“ от 53-та бригада държат позиции в жилищната застройка. Руската артилерия води масиран огън по укрепения район на въоръжените сили на Украйна.

Според данните на "Рибар“, в този участък от силите 28-ма, 53-та и 63-та ОМБр на ВСУ изпитват огромни проблеми заради липсата на боеприпаси и загуба на жива сила. Доставките и ротацията се усложняват от постоянния огън на въоръжените сили на РФ.

За подсилване на гарнизона на Бахмут в района на бойните действия е пристигнал конвой с военна техника от Иванопол, а освен това в района на града са прехвърлени подкрепления от 4-та група за бързо реагиране на Националната гвардия на Украйна, пишат експертите.

На Соледарското направление украински формирования разпространяват информация за пълната загуба на Яковловка и началото на настъплението на ЧВК "Вагнер“ в посока Соледар и Раздоловка.

За поддържане на отбраната на 10-та бригада, силите на 46-а аеромобилна бригада от ВСУ са прехвърлени във Веселое.

В района на газокомпресорната станция (ГКС) край село Спорное руснаците продължават боевете за овладяване на важен опорен пункт. Прочистването на Спорное и ГКС се усложнява от наличието на подземни комуникации, използвани от ВСУ за отбрана.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4524):
04.05.2024 Русия обяви за издирване и Петро Порошенко
04.05.2024 Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург: Избухнал е пожар в цех на предприятието "Уралмашзавод"
21.03.2024 Доц. Искрен Иванов за България в НАТО и ЕС: Сякаш политиците не са наясно какво да правят с бъдещето ни
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
Още новини от Международни новини:
Проф. Станчев: Шойгу отдавна е любимец на Путин, но много се е за...
Силно земетресение от 6,4 по Рихтер разтърси Мексико
За пореден път арестуваха Грета Тунберг
Любима страна на българите не спира да се тресе! Регистрирани са ...
Почина известен бизнесмен, смятан за "инвестиционната легенда" на...
Нови забрани за алкохола и по-големи санкции за туристите в Майор...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).