Русия въвежда засилен контрол върху доставките на хранителни продукти от Турция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:40 / 26.11.2015
516
Русия въвежда засилен контрол върху доставките на хранителни продукти от Турция и ще прави допълнителни проверки на границата и при производството им, съобщи пресслужбата на министерството на селското стопанство, позовавайки се на изявление на земеделския министър Александър Ткачов.

"Правителството на Руската федерация възложи на Росселхознадзор (Руската служба по ветеринарен и фитосанитарен надзор) да засили контрола върху доставките на селскостопански и хранителни продукти от Турция, а също да организира допълнителни проверки на границата и непосредствено в производствените обекти в Република Турция", се посочва в съобщението, цитирано от "Ройтерс" и ТАСС.

Тези мерки се въвеждат във връзка с нееднократните нарушения на руските норми от турските производители, се отбелязва в комюникето на руското министерство на селското стопанство.

По думите на Ткачов, цитиран от ТАСС, напоследък в министерството са получени информации от потребители и отраслови съюзи по въпроса за безопасността на селскостопанската продукция и хранителни продукти, внасяни от Турция. След анализ на създалата се ситуация земеделското министерство "е информирало правителството, че, за съжаление, средно 15 на сто от турската селскостопанска продукция не съответства на руските норми".


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Роберт Фицо е поставен в изкуствена кома
Гърция не спира да се тресе: 44 земетресения край Лесбос само таз...
Операцията на Фицо е била успешна, състоянието му е стабилно
Фицо е получил кръвоизлив в коремната кухина, партия Smer направи...
Словашкият премиер Роберт Фицо е ранен при стрелба на заседание н...
МВнР с важно предупреждение за българите в Италия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).