Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Руските ВВС нанесоха удар по джихадистите в Идлиб
Автор: Екип Varna24.bg 22:45 / 20.02.2020Коментари (0)867
©
Бомбардировачи Су-24 на Военнокосмическите сили на Русия нанесоха удар по протурски настроени джихадисти и терористи, предприели настъпление в сирийската провинция Идлиб.  Това се казва в изявление на Центъра за помирение на враждуващите страни в конфликта в Сирия, разпространено до световните медии.  От организацията заявяват, че въздушният удар е помогнал на сирийските военни да отблъснат атаката на бунтовниците, които са успели да пробият отбраната на правителствените сили в района на селището Найраб. 

Съобщава се за унищожаването на най-малко един танк, шест бойни машини на пехотата и пет пикапа на бунтовниците.  От Центъра също призоваха Турция да прекрати подкрепата си за терористите.  Турция обеща да отмъсти за убитите в хода на предприетото мащабно настъпление в Сирия военни. Това съобщи Си Ен Ен Тюрк, позовавайки се на изявление на Фахретин Алтън, ръководител на отдела за комуникации на администрацията на президента на Турция. 

"Нашата държава няма да остави кръвта на нашите мъченици на земята. Онзи, който е сътворил кръвопролитие и тероризъм, ще отговаря за това пред човечеството", подчерта той.  Алтън също поиска за загиналите "милост от Аллах", а на ранените пожела бързо оздравяване. 

От министерството на отбраната на Турция съобщиха за гибелта на двама военни и за петима ранени. Анкара уточни, че е унищожила 50 сирийски военни, поддръжници на режима на президента Башар Асад.  

На 20 февруари протурските бунтовници с подкрепата на армията на Турция предприеха атака в района на Найраб.  По някои данни, в резултат на атаката са били изведени извън строя два сирийска танка, други две единици бойна техника са били пленени.  Сирийските държавни медии съобщиха, че настъплението е отблъснато. В небето над района на сблъсъците се е появил руски изтребител Су-35, също там е заснет отдалечаващ се от ракета Су-24. 

В резултат на настъплението през януари и февруари сирийската армия зае почти половината от зоната за деескалация на напрежението в Идлиб, оставяйки зад себе си турските наблюдателни пунктове.  Напредъка на правителствените сили на Сирия възмути Анкара. Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че ако към края на февруари сирийските войски не бъдат изтеглени зад линията на постовете, то турската армия ще започне военна операция.  Русия, изказвайки се в подкрепа на Дамаск в Идлиб, се опитва да урегулира ситуацията по пътя на преговорите, но засега страните не са успели да се договорят.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: