СБУ конфискува имущество на руския генерал Валерий Капашин

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:21 / 21.08.2023
551
Службата за безопасност на Украйна (СБУ) конфискува в Полтавска област имущество на генерал-полковник и служител на Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация Валерий Капашин на обща стойност над 1 милиард гривни (49,5 милиона лева). Това са съобщили от пресцентъра на СБУ, цитиран от Украинская правда.

Според СБУ Капашин е ръководител на федералния отдел за безопасно съхранение и унищожаване на химически оръжия към Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация.

В Украйна са замразени активите му върху повече от 20 търговски обекта, повече от 3000 квадратни метра жилищни имоти и 17 парцела в Полтавска област.

Сред иззетото имущество е къщата на семейство Капашин, хотели и ресторанти, както и офис и търговски и развлекателни центрове.

"Запорираното имущество на Капашин е на името на дъщеря му и зет му, които са живели в Украйна, но в навечерието на пълномащабното нахлуване на Руската федерация те са заминали за Русия и са получили гражданство на страната-агресор. По този начин руският генерал използва свои близки, за да легализира средствата, които получава от корупционни схеми в Москва. В бъдеще част от тези пари бяха насочени към бюджета на страната-агресор под формата на плащане на данъци и такси“.

При обиските служителите на реда са открили военни униформи в руски образец, съветска символика, пропагандна литература и награди от Кремъл.

"В момента се води разследване в рамките на наказателно производство за подпомагане на държавата-агресор и финансиране на тероризма", допълва украинската медия.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4524):
04.05.2024 Русия обяви за издирване и Петро Порошенко
04.05.2024 Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург: Избухнал е пожар в цех на предприятието "Уралмашзавод"
21.03.2024 Доц. Искрен Иванов за България в НАТО и ЕС: Сякаш политиците не са наясно какво да правят с бъдещето ни
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
Още новини от Международни новини:
Проучване: Вижте кои са най-безопасните места, ако започне Трета ...
Финансист каза на какво се дължи поскъпването на европейските акц...
2,8 милиона души по света са засегнати от множествена склероза, а...
В Гърция бият тревога
България и Грузия отварят нови възможности за развитие на транспо...
ВМРО-ДПМНЕ: Македония има нов президент и ново правителство


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).