Самолет се разби на 200 км от Москва, има загинали и ранени

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:35 / 24.06.2022
693
Военнотранспортен самолет Ил-76 се разби днес в руската Рязанска област, на 200 км югоизточно от Москва, при което загинаха четирима души и петима бяха ранени. Това съобщиха местните власти, предаде Франс прес. Това е предварителна информация за инцидента край шосе "Михайловское", уточни в комюнике кризисният щаб, формиран от областните власти. Петимата ранени са настанени в болници с различни травми, но в стабилно състояние, добави той.

По данни на министерството на отбраната в Москва, цитирани от руски агенции, самолетът е кацнал аварийно заради повреда в двигателя по време на учебен полет без товар и частично се е разрушил при допира със земята. Според ТАСС машината се е разбила близо до частни жилищни сгради и е пламнала, но пожарът е бил изгасен.

Очевидец, цитиран от РИА Новости, заяви, че катастрофата е станала около 04:00 часа местно време. Властите не уточниха маршрута, по който е летял самолетът, посочва АФП. Военни самолети катастрофираха неведнъж през юни близо до границата с Украйна, където Русия продължава офанзивата си, започнала през февруари. Армията споменава за възможни технически проблеми като причина.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).