Самолет се разби на магистрала в Калифорния

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:08 / 03.04.2016
865
Малък самолет се разби на магистрала в южната част на американския щат Калифорния и се заби в спряла в аварийната лента кола. При удара е загинала една жена, а петима души, включително пилотът и спътникът му, са ранени. Това съобщиха местните власти, предаде БТА.

"Свидетели разказаха, че самолетът изглежда е имал проблеми, наклонил се е на запад и е паднал върху пътя", разказа Крис Парънт от калифорнийската магистрална полиция.

Машината, която е едномоторен самолет "Ланкеър-4", се приземила по корем и се е влачила в продължение на около 80 м, преди да се забие в задната част на автомобила, който бил спрян в аварийната лента на магистралата.

От удара задницата на колата се е смачкала, в резултат на което е загинала 38-годишна жена от Сан Диего, която седяла на задната седалка. Трима от пътниците са ранени.

"Самолетът направо е влязъл в багажника и е вкарал задната броня почти на задната седалка", каза Джон Бюканън, говорител на местната пожарна.

"Пилотът, 62-годишен мъж и спътникът му, са със сериозни наранявания", казват от полицията. Шофьорът и двамата му спътници се очаква да оживеят.

Федералното управление по въздухоплаването и Националният съвет за транспортна безопасност на САЩ ще разследват катастрофата, заяви говорителят на управлението Иън Грегър.

Произшествието затвори две ленти и предизвика задръствания на магистралата, която води към Лас Вегас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Заподозреният за покушението срещу Роберт Фицо ще се изправи пред...
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция
Финансистът Иван Такев: Увеличението на митата върху китайски сто...
Състоянието на Роберт Фицо е "критично", вицепремиерът ще поеме н...
Голяма модна верига, която оперира и в България - фалира


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).