Самолет със 100 души на борда се разби

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:59 / 27.12.2019
1125
Пътнически самолет на местната казахстанска авиокомпания Bek Air със 100 пътници на борда се разби недалеч от летището в Алмати, най-големия град в страната, предават световните осведомителни агенции. 

Катастрофата е станала няколко секунди след излитането на лайнера по данни на Flightradar24. Самолетът трябваше да пътува за Нур-Султан  (преди Астана), столицата на Казахстан. На борда му е имало 95 пасажери и 5-членен екипаж. Това съобщават осведомителните агенции  с позоваване на Министерството на вътрешните работи на Казахстан. . 

"По предварителна информация 14 души са загинали, 35 са ранени, включително шест деца“, отбелязва ведомството. 

Самолетът се е ударил в бетонна ограда и се е разбил в двуетажна сграда. По предварителни данни сред пътниците е нямало чужденци руснаци. Всички полети на самолетите Fokker-100, подобни на катастрофиралия, са спрени в Казахстан, съобщава Министерството на индустрията и развитието на инфраструктурата на Казахстан.

"Докато не се изяснят обстоятелствата за произшествието, полетите на този тип самолети са временно спрени“, се казва в съобщението.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Нови земетресения разклатиха Балканите
Изкуствен интелект стана говорител на Министерство на външните ра...
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища в...
Силно земетресение удари Хърватия
Кристалина Георгиева: ЕС не бива да бърза да изоставя Възстановит...
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).