Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Секс робинята, която спечели Нобеловата награда за мир, разказва за мъченията
Автор: Екип Varna24.bg 08:45 / 23.11.2018Коментари (1)2219
© Ройтерс
Надя Мурад е първият иракси гражданин, спечелил Нобелова награда за мир. Тя  е иракска язидка, измъчвана и изнасилвана от бойците на "Ислямска държава". Тя разказва ужасяващи подробности за живота на жените, отвлечени от терористите, пише "24 часа".

През 2014 г. е заловена и три месеца държана в плен като секс робиня, след като  джихадистите нахлуват в Северен Ирак, където тя живее със семейството си. Надя е купувана и продавана многократно. Същата година тя успява да избяга и става лице на компания, която се бори за освобождаването на язидите. По време на пленничеството е подложена и на физическо насилие.

Тя е едва на 21 години, когато ИДИЛ атакуват селото й, близо до границата със Сирия. Тогава те убиват всички, които отказват да приемат исляма, включително шестима от братята й и майка й.Надя е изведена насилствено и отведена в Мосул, "столицата" на халифата. Там тя е била принудена да приеме исляма и да продава тялото си, като част от търговията с роби.

През 2017 г. тя казва: "В един момент всичко опираше до изнасилването и нищо друго. Вече ти се струваше като един нормален ден.""Когато някой от тях влезеше в стаята – всички жени крещяхме. Пипаха ни навсякъде, където искаха. Докосваха гърдите ни и краката ни, сякаш бяхме животни", добавя тя.

Но нейната най-лоша среща е с високопоставен боец на име Салван. Надя го описва като чудовище:"Той можеше да ме смаже с голи ръце. Няма значение какво е направил и колко се съпротивлявах,така или иначе никога нямаше да мога да се преборя с него. Миришеше ужасно." Когато се опитва да избяга през прозорец, тя е заловена от един от пазачите.

Съгласно правилата на джихадистите, Надя споделя, че ако жена ги наруши или я хванат, докато се опитва да избяга, тя ще бъде затворена в клетка, където всеки мъж от групата я изнасилва, както се случва се с нея. Те дори горят тялото й с цигари. Бойците наричат тази практика "сексуален джихад".

След случилото се, Надя не си и помисля отново за бягство, но малко по-късно мъжът, с когото живее в Мосул, й казва, че ще бъде продадена на друг. Тогава тя успява да напусне къщата, където е пленена и започва да търси помощ. Стига до дома на мюсюлманско семейство, те я уверяват, че нямат нищо общо с "Ислямска държава" и й помагат да избяга. Така тя преминава Кюрдистан и намира лагер с други язиди. По-късно стига до Европа и в момента живее в Германия.

Преди месец време Надя Мурад спечели Нобеловата награда за мир. Тя е вторият най-млад нобелов лауреат след пакистанката Малала Юсуфзай, която получи наградата на 17-годишна възраст през 2014 г. Пред 2016г. е назначена от ООН за посланик на добра воля.

И до днес Мурад продължава да води кампания за хилядите жени, пленени от джихадистите. Надя пише автобиография, в която ще разкаже за за пленничеството и загубата на семейството.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Отвратително. Тия полу-човеци трябва да бъдат изтребени, никаква милост за тях така, както те не показват никаква милост към другите.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: