Северна Корея се е облажила с 2 млрд. долара от хакерски атаки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:47 / 13.08.2019
863
Със солидните два милиарда щатски долара се е обогатила Корейската народнодемократична република (КНДР) вследствие на хакерски атаки, предаде АП.

"Работещи за режима на Ким Чен-ун нарушители на сигурността в световната мрежа са извършили нападения срещу финансови институции, платформи за криптовалути и корабни компании", се е посочвало в доклад на ООН. В документа се е допълвало, че азиатската  комунистическа държава е попълнила бюджета си с два милиарда долара. "Сумата е значителна за бюджет на държава, срещу която са наложени много строги икономически санкции", се е допълвало в доклада.

От организацията, водена от Антониу Гутериш, са добавили, че са започнали разследване срещу Пхенян във връзка с най-малко 35 атаки срещу 17 държави от цял свят. Най-много нападения са били извършени срещу Република (Южна) Корея – 10, на второ място е Индия - три, а Бангладеш и Чили – две. По една атака е била извършена срещу Коста Рика, Гамбия, Гватемала, Кувейт, Либерия, Малайзия, Малта, Нигерия, Полша, Словения, Южна Африка, Тунис и Виетнам.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).