Северна Корея със собствена часова зона

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:23 / 07.08.2015
1690
Северна Корея въвежда пхенянски часови пояс, който ще бъде с 30 минути по-късно от времето, наложено й досега от "жестоките японски империалисти", предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Промяната беше одобрена от севернокорейския парламент и с нея страната ще отбележи 70-ата годишнина от освобождаването на полуострова от японското колониално управление (1910 - 1945 г.).

Считано от 15 август Северна Корея ще бъде с осем часа и половина преди времето по Гринуич, което е с половин час назад в сравнение с времето в Южна Корея. 

Преди времето на Корейския полуостров беше с осем часа и тридесет минути напред в сравнение с Гринуич, но Япония наложи своето време през 1912 г. 

Според южнокорейското министерство на корейското единство промяната във времето може да усложни ситуацията между двете корейски държави, особено в междукорейската промишлена зона Кесон, разположена на севернокорейска територия. В по-дългосрочен план може да има проблеми и за усилията за унифициране на стандартите и за намаляване на различията между двете страни.

Самата Южна Корея промени наложеното й от Япония време през 1954 г., но после се върна към него през 1961 г. с аргумента, че новите регионални съюзници на САЩ - Сеул и Токио, трябва да са в унисон.


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Любима страна на българите не спира да се тресе! Регистрирани са ...
Почина известен бизнесмен, смятан за "инвестиционната легенда" на...
Нови забрани за алкохола и по-големи санкции за туристите в Майор...
Любимата напитка на българите поскъпна
Проучване: Вижте кои са най-безопасните места, ако започне Трета ...
Финансист каза на какво се дължи поскъпването на европейските акц...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).