Шаман тръгна на поход срещу Путин, искал да изкорени злото

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:53 / 20.09.2019
1330
Полицията в Бурятия задържа жител на Якутия - шамана Александър Габичев, тръгнал на поход срещу "демона“ Владимир Путин, съобщи руската редакция на Би Би Си. 

В акцията са участвали и хора с маски на лицето, твърди един от сподвижниците на Габичев. Шаманът е върнат в Якутия, където е обвинен в няколко престъпления.

Той обаче успял да измине около 2800 от 5000-те километра до Москва. Походът започнал през март, а планът на Габичев бил да пристигне в руската столица през 2021 г. Придружаван е бил от малка, но колоритна група последователи. Ходът му се оказал недалновиден, защото веднага привлякъл вниманието на медиите. Последвали и проблеми с местните власти.

Така например пристигането му в столицата на Бурятия Улан Уде предизвикало скандал. Други шамани му забранили да влиза в града, а много от последователите му били арестувани. Последвали демонстрации в защита на задържаните.

Сегашният поход на Александър Габичев не е първият. Миналата година той отново поел на път, но походът отново бил неуспешен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).