Шри Ланка ще плати 72,6 млн. долара, за да купи 90 000 тона руски петрол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:47 / 29.05.2022
612
Шри Ланка ще плати 72,6 милиона долара, за да купи 90 000-тонен товар руски петрол, който се намира на док в пристанището в Коломбо от  седмици, обяви министърът на енергетиката на страната Канчана Виджесекера, предаде Ройтерс.

Държавата, която е в сериозна криза и недостиг на основни продукти и горива, полага усилия, за да рестартира единствената си рафинерия и да се справи по този начин с кризата в енергетиката.

 

Пратката от петрол е била поръчана през базираната в Дубай компания "Корал енърджи". Следващата доставка също ще бъде поръчана от същата компания, каза министърът на енергетиката. Тя се очаква да пристигне в страната в идните две седмици, за да може рафинерията да работи постоянно.

 

Според министъра на енергетиката Шри Ланка се нуждае от 568 милиона долара, за да плати за доставката на дузина пратки с гориво, нужни на страната през юни. Общите чуждестранни резерви на Шри Ланка към края на април възлизат на 1,82 милиарда долара.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).