Ще ни удари ли падащата космическа станция "Тянгонг-1"?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
10:45 / 25.03.2018
7276
От няколко дни уеб порталите по цял свят са заети да предсказват къде и как ще падне китайската космическа станция "Тянгонг-1", като някои предричат доста апокалиптични сценарии. Въпреки че реално не съществува акуратна прогноза, някои особености от полета на станцията към нашата планета са ясни, благодарение на най-различни научни изчисления, пише Мoney.bg. Според Европейската космическа агенция, "Тянгонг-1" е възможно да падне по някое време между 30 март и 6 април, като някои независими изследвания спекулират, че е възможно това да се случи три дни по-рано или по-късно от официално обявените дати. Но това не бива да ни притеснява ни най-малко, защото локацията на падането е още по-неизвестна, като потенциалната зона на сблъсък обхваща всички континенти без Антарктида, както се вижда на снимката.

Шансът да попаднем на пътя на падащата станция е около 1 000 000 по-малък от шансовете ни за печалба от лотарията. В историята има само един регистриран случай на човек, ударен от падащи от космоса отломки, но инцидентът се е разминал без сериозни наранявания, така че няма реална нужда от паника. Но - и това е голямо "НО", не е ясно каква ще бъде големината на падащите от "Тянгонг-1" парчета, когато стигнат до Земята, тъй като не може да бъде изчислено колко от тях ще изгорят при влизането си в атмосферата. Съществува теоретичната възможност някои части да са толкова големи, че да оставят кратер от няколко метра.

Виж коментарите (3)
Още новини от Международни новини:
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун
Енергийният министър отива в Турция, за да предоговаря споразумен...
15 българи арестувани в Испания, ето каква е била незаконната им ...
Европейският парламент одобри законодателната реформа за по-ефект...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).