Швейцарец хитрува с кола от България, не си плащал дължимите такси

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:30 / 27.11.2019
1088
Швейцарски гражданин ще бъде съден в северноиталианския град Белуно за това, че 99 пъти не си платил магистралната такса, возейки се в кола с български номер. Обвиненията срещу него са за измама срещу компанията "Аутостраде пер л’Италия", която се грижи за магистралите в тази част на Апенините. Швейцарецът минал десетки пъти през 2017 г. по магистралата, без да си плати дължимите такси.

За да измами системата, той се прилепял плътно с колата си към предшестващия го автомобил в момента, когато се вдигала бариерата. Общо неплатените такси били за 8000 евро. Според адвоката на обвиняемия обаче няма доказателство, че именно собственикът шофирал колата.

Швейцарецът имал жителство в България, така че не всички измами срещу магистралната компания били извършени на бариерата до Белуно. Освен това защитата оспорва и факта, че препоръчаното писмо от властите за разследването не стигнало изобщо до собственика на колата, така че ще бъде необходимо да му се връчи лично, завършва в."Кориере деле алпи", цитирани от "24 часа".

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).