Следващият глобален вирус може да струва на застрахователите 2.5 млрд. долара

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:42 / 07.07.2017
1448
Застрахователите на престъпления в кибернетичното пространство до голяма степен избегнаха скъпоструващите претенции от неотдавнашните атаки, които засегнаха бизнеса по света. Следващият глобален вирус обаче може да промени това, разказва Bloomberg.

"Изключително вероятно е да видим събитие през следващите месеци, което сериозно ще засегне застрахователите", заяви в интервю Греъм Нюман, експерт по иновациите в CFC Underwriting.

Според него за стигането до загуби е необходимо само да се появи комбинация от широкия обхват на WannaCry и разрушителната сила на Petya. Подобен вирус може да струва на застрахователите 2.5 милиарда долара.

По думите на Нюман хакерите може да започнат с разработването на още по-опасни инструменти след атаките като вируса WannaCry през май и Petya, който предизвика конфликт в Европа през юни. Събитията не са довели до значителни застрахователни искове, тъй като атаките не са засегнали много компании в САЩ, където в момента се намира повече от 90% от пазара на киберсигурността.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).