Смърт край Кавала, самолет, превозвал опасен товар, се разби

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:30 / 17.07.2022
687
8-членен е бил екипажът на разбилия се тази вечер военен самолет край Кавала. Машината, излетяла от Ниш, е транспортирала 12 тона боеприпаси. Екипажът е загинал, съобщава гръцкото издание Prototema.gr.

Катастрофата стана малко преди 23 часа в събота, когато горящата машина премина ниско и избухна в огромни пламъци, падайки на пътя който свързва Антифилипи с Палеохори. Според информацията самолетът бил на украинската компания "Меридиан".

Излетял е от Сърбия към Йордания, за да превози въоръжение. Още във въздуха обаче единият от двигателите се запалил. Предвид ситуацията самолетът е бил насочен да кацне аварийно в Кавала, но се е разбил на 40 км от летището в района на Елефтеруполис.

Екипажът обявил на ръководството на въздухоплаването в Атина, че трябва да се приземи. Гръцките власти попитали пилота ще може ли да кацне в Солун или Кавала. Авиаторът отговорил, че ще опита в Кавала, но така й не успял.

Целият район около мястото на катастрофата светкавично е отцепен. Обявена е тревога предвид опасния товар, който е превозвал.

Хора, докато са вечеряли по балконите, са успели да заснемат клипове с телефоните как машината Ан-12 се разбива и от нея избухва огромно огнено кълбо.

Кметът на едно от близките населени места Филипос Анастасиадис призовава гражданите да се махнат, тъй като непрекъснато има взривове.

Към мястото са били изпратени 15 пожарникари със 7 автомобила, а впоследствие и още екипи.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища в...
Силно земетресение удари Хърватия
Кристалина Георгиева: ЕС не бива да бърза да изоставя Възстановит...
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).