Снайперисти застреляха четирима полицаи в Далас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:57 / 08.07.2016
721
Четирима полицаи са убити, а още седем са ранени при избухнала стрелба по време на протест в Далас, щата Тексас, предаде Асошиейтед прес. Трима от ранените полицаи са с опасност за живота.

Началникът на полицията на Далас заяви, че по първоначални данни двама снайперисти са стреляли по полицаите.

Полицията ограничи движението на коли, автобуси и железопътен транспорт в центъра на Далас заради стрелбата, съобщи Си Ен Ен, цитирана от ТАСС.

Стрелбата е избухнала в края на протеста срещу убийството на цветнокожи от полицаи. Според очевидци се стреляло от покрив на сграда. Засега не е ясно дали има и ранени участници в демонстрацията.

По последна информация мъж, заподозрян, че може би е един от двамата стрелци, открили огън по полицаите, е обграден от полицията.

Полицията е започнала да води преговори с него. Малко преди това полицията публикува снимка на един от двамата предполагаеми нападатели и призова хората да се обаждат, ако имат информация за него.

В последните дни в редица американски градове се състояха масови протести заради убийството на двама афроамериканци от полицията.

В сряда в щата Минесота полицай застреля 32-годишния Филандо Кастиле зад волана на колата му, в която е имало също жена и дете. 

Ден по-рано в щата Луизиана бе застрелян от двама полицаи 37-годишният Алтън Стърлинг. И двата случая бяха заснети от очевидци и предизвикаха бурни реакции срещу полицейския произвол.


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Заподозреният за покушението срещу Роберт Фицо ще се изправи пред...
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция
Финансистът Иван Такев: Увеличението на митата върху китайски сто...
Състоянието на Роберт Фицо е "критично", вицепремиерът ще поеме н...
Голяма модна верига, която оперира и в България - фалира


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).