Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Специалист за изчезналия "Боинг": Има доста странни неща
Автор: Екип Varna24.bg 09:49 / 13.03.2014Коментари (1)885
©
От 5 км дълбочина черната кутия трудно ще предава. Толкова е дълбочината в района, в който се предполага, че е станал инцидентът. Това обяви пред TV7 Георги Ангелов, който е бивш шеф на Ръководство въздушно движение (РВД). Бившият главен инспектор по безопасността на полетите в ГВА Ангел Борисов пък сподели по Нова тв, че не изключва версията самолетът да е бил свален.

"Много странни неща има около изчезналия самолет на "Малайзия ейрлайнс". Първо районът на инцидента е наблюдаван от военните и на Виетнам, и на Малайзия. Има вече доказателства, че самолетът е предприел маневра за десен завой и после следите му се губят. Съвсем възможно е машината да е летяла още 4 часа, каквато информация се появи, защото винаги има повече гориво от нужното за полета. Хипотезите са различни, но съм сигурен, че ще го намерят. Имаше един инцидент през 2011-а с такъв самолет. 

От страната на втория пилот се получава запалване на тръбопровода, подаващ кислород към маските, но проблемът тогава бе на земята, а самолетът после бе бракуван. Има и система, която предава информация за всеки самолет към централата на Боинг, ако нещо се обърка, а такава явно не е постъпвала. Това говори, че или всичко е станало за миг, или не е имало причина", обясни Ангелов.

Инж. Марин Петров, който е главен асистент по безопасност на полетите, пък смята, че няколко може да са причините, довели до изчезването на машината.

"Можем да обособим няколко версии - лошо време, пилотска грешка, неизправен самолет или съприкосновения с неидентифицирано тяло. Като цяло самолетът е много модерен, но мистерията е факт. Преди години много държави разработваха оръжие, което представлява мощен електромагнитен импулс, който унищожава електрониката. Когато самолетът се намери, защото това все някога ще стане, ще се разбере и какво се е случило", обясни инж. Петров.

"Черната кутия няма да излъчва сигнал при два случая - ако приземяването е меко или е имало мек удар, например - кацане в океана. Третият вариант е да не са сложили батериите на излъчвателя", обясни за "Здравей, България" по Нова телевизия бившият главен инспектор по безопасността на полетите в ГВА Ангел Борисов. Той бе категоричен, че друг вариант няма.

Експертът сподели също така и впечатлението си, че "Малайзия еърлайнс" са "малко немарлив оператор".

Той подчерта, че всички държави, над които е летял самолетът, са "невралгични пунктове" и не се разбират едни с други:

"Китай с Виетнам е в много лоши отношения. Той трябва да наруши граници, ако не го води диспечерът отдолу и загубят връзката. Самолетът може да навлезе във въздушно пространство на друга държава и както е сред нощ, могат да го свалят като едното нищо", каза експертът.

Ангел Борисов заяви, че не изключва версията самолетът да е бил свален.

"За мен великите сили също премълчават част от ситуацията. Този район е един от най-наблюдаваните. Отгоре са американски, руски, китайски, френски, английски спътници. Всеки сантиметър се наблюдава, а никой нищо не е видял. Ако е имало експлозия на самолета, това няма как да не се види от нито един от тези спътници", коментира експертът.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Почвам да си мисля, че такъв полет е нямало и този самолет фиктивно е излетял, а всичко е станало на земята! Никога няма да разберем, защото се е случило нещо, което обикновения човек няма да иска да разбере. Не може никой да ме обеди, че САЩ ще подслушват всички и няма да знаят за този самолет, при положение, че се следят всички полети и още като си купиш билет си в някой списък и ставаш наблюдаван. Работата е дебела и дано няма конфликт заради това.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абитуриентски балове
Световна черна хроника
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: